İnşaat maliyetlerini büyük oranda artıran ve bürokratik güçlükleri nedeniyle yapı sektörü tarafından eleştirilen sığınak sorununa yeni yönetmelikle sınırlama getirildi.
Bayındırlık Bakanlığı, yayınladığı yönetmelikle binalarda sığınak mecburiyetini, emsal hesabına konu alanı bin 500 metrekareden büyük alanlar için uygulayacak. İnşaat sektörünün tepkisini çeken sığınak yönetmelikle ilgili değişiklik 29 Eylül Çarşamba günü resmi Gazetede yayımlandı.
Sığınak zorunluluğu aranmayacak yapılar ise şu şekilde sıraladı; 12 ve daha az bağımsız bölümü olan ve sadece konut kullanımlı yapılarda, Emsal hesabına konu alanı bin 500 metrekareden az konut dışı kullanımlı yapılarda. Konut kullanımlı bağımsız bölüm sayısı 12 ve daha az olup, emsal hesabına konu alanı bin 500 metrekareden az olan konutla birlikte aynı zamanda konut dışı kullanımlı yapılarda. Toplam yatak sayısı 50 ve daha az olan yurt, koğuş misafirhane, yatakhane, bakımevi, otel, pansiyon hastane gibi kalıcı ve geçici konuklama yapılan tesislerde. Emsal hesabına konu alanı 3000 m2"den az olan her türlü Sanayi tesisleri, antrepo, çiftlik sera ve benzeri olarak belirlenen ve başka kullanım içermeyen yapılarda. Cezaevi gibi güvenlik gerektiren, tehlikelere karşı korunaklı yapılarda sığınak yapma zorunluluğu aranmayacak.