Aydınlı Yüksel Akmeşe de sigaraya karşı başlattığı savaşa yerlere atılan izmaritleri biriktirerek başladı.
Yüksel Akmeşe, sadece kendi işyerinin önündeki izmaritleri toplayarak sigarının zararından çok ne kadar gereksiz bir alışkanlık olduğunu vurgulamaya çalışacak. Akmeşe, her sabah cımbızla topladığı izmaritleri biriktirerek sigara tiryakisi arkadaşlarını ve basın mensuplarını davet edeceği bir toplantıda hayvanların önüne atacak. Bu sayede tiryaki arkadaşlarına bir ders vermek istediğini ifade eden Akmeşe, “ Hayvanın bile dönüp bakmadığı sigaradan belki o zaman vazgeçen olur” diyor.
Sadece sigara izmaritlerini toplamakla kalmayan Akmeşe, işyerinin bulunduğu caddedeki çöpleri de toplamayı ihmal etmiyor. Konuya bambaşka açında bakan Akmeşe, yaptığı bu temizliğin çevrecilikten değil atalarına olan saygıdan kaynakladığını ifade ederek, “Atalarımızın kanlarıyla kazanılan bu toprakların üzerindeki pislikleri temizlemek benim boynumun borcu. Çevrecilik zihniyeti ile değil atalarımızın kanlarını temizliyorum. O kanların üzerini kimsenin kirletmeye hakkı yok. Bugün bizlerde emanetçiyiz. Yarın Allah huzurunda başım dik durabilmem için geçmişime saygı duyup sahip çıkarak onu kirletmemem lazım” diye konuşuyor.
MUHTAR ÖDÜLLENDİRECEK
Yüksel Akmeşe"nin sahibi olduğu işyerinin bulunduğu mahallenin muhtarı Ahmet Ören, Belediye Başkanı İlhami Ortekin"e Akmeşe"nin örnek vatandaş olarak ödüllendirilmesi teklifini yapacak. Başı çöpler yüzünden sıkıntılı olduğu mahalle sakinlerinin ve tüm vatandaşların örnek alması gereken bir vatandaş olarak Akmeşe"yi örnek alması için belediye ve gerekirse valilik tarafından ödüllendirilmesini isteyeceğini söyleyen Ören; “ Yüksel Akmeşe"nin yaptığını her sokaktan bir sokaktan bir kişi yapsa Aydın"ımız pırıl pırıl olur. Böyle durumda ne devlete ne de belediyelere iş düşmez” dedi.
Muhtar Ören Akmeşe"nin bu hareketinden sonra onu örnek alan bazı vatandaşlarında sokağın temizliğine yardım ettiklerini sözlerine ekledi.