Edinilen bilgiye göre; bugün saat 15.00 sıralarında Kurtuluş Mahallesi 352 Sokak No:112 adresinde bulunan ahşap bir evden duman çıktığını gören mahalle sakinleri 110 Yangın İhbarı arayarak itfaiye ekiplerini çağırdı. Olay yerine gelen Nazilli Belediyesi"ne bağlı 3 itfaiye aracı çıkan yangına müdahale ederek, kontrol altına aldı.
Yanan evde 12 yıl boyunca yaşadığını belirten Mahalle sakinlerinden Saliha Eskici(56), 80 yıllık ahşap evin 10 yıldan bu yana boş durduğunu söyledi. Sahibinin İzmir"de yaşadığını ve evle ilgilenmediğini ayrıca ahşap eve sürekli olarak tinerci ve kimsesiz çocukların sığındığını ve bu nedenle mahalle sakinleri olarak Nazilli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü"ne 6 ay önce dilekçe verdiklerini belirten Eskici, “6 ay önce mahallece imza toplayarak Belediye zabıtasına verdik. Ne yazık ki Nazilli Belediyesi şu ana kadar önleyici bir tedbir almadı. Biz bu binanın yıkılmasını istiyoruz. Komşular yangın çıkmadan önce 3 çocuğun kaçarak uzaklaştığını gördüğünü söyledi. Ve daha sonra da evden dumanlar çıkmaya başladığını söylediler” dedi.
Ahşap evde çıkan yangın vatandaşların da yardımıyla 2 saat süren çalışma sonucunda söndürüldü. Yangınla ilgili olarak soruşturma başlatıldığı öğrenildi. -iha