Dış Hatlar Terminali Arındırılmış Salon'da bulunan restoranın terası, sigara içimi için kanuna uygun hale getirildi. Bugün başlatılan uygulamayla tiryakiler Atatürk Havalimanı"nda sigara içebilecek alanlarına kavuşmuş oldu. Atatürk Havalimanı"nın farklı noktalarına yerleştirilen bilgilendirme panolarıyla sigara içme alanı işaret edildi.

Dış hatlar Terminali'nde bir süre önce 4207 sayılı Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesi'ne Dair Kanu'na aykırılık teşkil ettiği gerekçesiyle kullanımına izin verilmeyen restoranın terası, yapılan düzenleme sigara içilebilecek mekan haline getirildi.

Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Vali Yardımcısı Mehmet Ali Ulutaş, daha önce üstü ve yanları kapalı olan terasın, yapılan çalışmalarla açık hale getirildiğini söyledi.

Terminalde sigara içme mekanı oluşturulmadığını belirten Ulutaş, söz konusu yerin bir restoranın terası olduğunu vurguladı.Terasın üst ve yanlarının açık olduğunu ancak aprona herhangi yanıcı bir madde atılmaması için tel örgü bulunduğunu söyledi.

Ulutaş, söz konusu terasla ilgili olarak Sağlık Bakanlığı'nın da görüşünün alındığını bildiren Ulutaş, özellikle transit yolcuların arındırılmış salonda uzun süre kalmaları nedeniyle sigara içme imkanı bulamadıkları için şikayetlerin söz konusu olduğunu kaydetti.

Bu arada, teras açıldığı ilk günde sigara tiryakisi yolculardan büyük ilgi gördü.Tiryakiler daha önce zorlandıklarını belirterek açılan yerden memnun olduklarını söylediler. / DHA