Erzincan Telekom İl Müdürlüğü, personelin sigara kullanımını azaltmak amacıyla müdürlük binası içerisinde sigara taşınmasını yasaklandı.

Çalışanların sağlığı açısından önemli bir çalışma başlatan Erzincan Telekom İl Müdürlüğü, personelin sigara paketlerini toplayarak sigarayı bırakmalarını teşvik ediyor.

Uygulama hakkında bilgi veren Telekom İl Müdürü Timur Sevim, “Yaklaşık 6 yıldır arkadaşlarımızın sigara içmemesi ve sigara tüketimini azaltmaları için pek çok organizasyonlar düzenlemiştik. Arkadaşlarımızın sigara içmeyerek sağlıklarının bozulmaması sağlıklarının korunması adına bir takım böyle tatlı cezalar şeklinde arkadaşlarımızı teşvik etmeye çalıştık. Yaklaşık 6 yıldır elde ettiğimiz başarı 25 personelimizin sigarayı bırakması şeklinde oldu. Yeni binamızda da sigara içilecek ortamların özellikle olmaması ve içeride sigara taşınmamasını teşvik etmek adına böyle bir uygulama yaptık ve bunun sonucunda arkadaşlarımızın sigara tüketimi yüzde 50 oranında azaldı.” dedi.

Alınan sigaraları tekrar teşhir etmek adına bir gösteri noktası oluşturduklarını vurgulayan Sevim, “Özellikle Türk Telekom, 2011 yılında özel bir çalışma başlatıyor. Özel eğitim almış doktorlarımız nezaretinde sigara bırakma çalışmaları olacak. Erzincan da bu uygulama için pilot il seçildi. Doktorlarımız, zaman zaman Ankara"dan Erzincan"a gelerek bir takım seanslarla arkadaşlarımızın sigarayı bırakmasını sağlayacak. Gelemedikleri durumlarda da video konferans aracılığıyla bizzat personelimizle yüz yüze sigara bırakma seansları düzenleyecek. Burada temel amaç, arkadaşlarımızın sağlığını korumak ve bozulmamasını sağlamaktır. 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla içeri gelen arkadaşlarımızın üzerlerinde sigara taşımamaları noktasında uyarıp sigaralarına el koyduk. Herkese sağlıklı bir yaşam diliyorum.” dedi.

Türk Telekom İl Müdürlüğü"nde çalışan personel ise uygulamadan memnun olduklarını ve bu sayede sigarayı bıraktıklarını ifade ettiler.

CİHAN