Tütün kontrolü ve sigaranın sağlığa verdiği zararlar ile ilgili dernek binasında bilgilendirme yapan Dr. Fatih Demircioğlu, sigara içenlerde akciğer kanseri riskinin 22 kat daha az olduğunu belirtti. Sigaranın alkol, esrar, eroin ve kokain gibi bağımlı madde olduğunun altını çizen Demircioğlu, ülkede sigara kullanım yaşının 12'ye düşmesinin üzüntü verici olduğunu kaydetti.

Sağlık Bakanlığı'nın tıpkı Avusturalya ve Yeni Zelanda'da uygulamaya konduğu gibi düz paket uygulamasına geçmesi gerektiğini anlatan Demircioğlu, sigara dumanın içinde 4 binden fazla zehirli maddenin bulunduğunu ifade etti.

Tütün kontrolüne karşı toplumsal güç birliği ve toplum önündeki kişilerin rol model olması gerektiğinin altını çizen Demircioğlu, sinema, tiyatro, ses sanatçısı, doktor, öğretmen, siyasetçi ve kanaat önderi kişilerin toplum önünde sigara içmelerinin gelişme çağındaki çocukların belleğinde olumsuz iz bırakacağını belirtti.

Demircioğlu, "Sigaranın kalbe verdiği zararlar tek kelimeyle yıkıcıdır. Nikotin kan basıncını yükseltir ve kanın daha çabuk pıhtılaşmasına sebep olur. Sigarada bulunan karbonmonoksitin kandaki oksijeni yok etmesiyle damarlarda kolesterol depolanır. Bu da kalp krizini arttırır. Bunun yanı sıra, kan dolaşımı bozukluklarına bağlı olarak felç, parmaklarda kangren ve iktidarsızlık sigara içenlerde çok sık görülmektedir. Tüm bunlara rağmen sigarayı bıraktığınız anda vücut kendi kendini tamir etmeye başlar. On yıl içinde vücut hiç sigara içmemiş gibi olur." dedi.