Sigara yasağının kapsamını genişletilmesiyle ilgili uygulamanın bugünden itibaren yürürlüğe girmesiyle birlikte polise “yasak ihlali ihbarları” gelmeye başladı.

Adana'nın Merkez Çukurova ilçesine bağlı Yurt Mahallesi'nde bir kahvehaneye gelen Remzi Çalayır Enez (48), sigara içen arkadaşlarını “155 Polis İmdat” hattını arayarak ihbar etti.

Bunun üzerine sigara içen vatandaşlar ceza almamak için kahvehaneden uzaklaşırken, polis ekipleri kahvehaneye geldiklerinde sigara içildiğini tespit edemedi, ancak işletmeci ve müşterileri uyardı.

Arkadaşlarını ihbar eden Remzi Çalayır Enez, kendisinin de yıllarca sigara içtiğini, ancak bıraktığını belirterek, “Herkesin yasaya uyması gerekiyor. Bu yasa sağlığımız için çıkarıldı. Sigara yasağının genişlemesiyle kahvehanelerin ortamı çok güzel oldu. Bakın şimdi kahvehanede sigara içilmiyor. Ortam ne kadara temiz. Bundan sonra kimse benim yanımda sigara içemez. Herkes yasağa uysun. Uymayan babam bile olsa ihbar ederim. Her vatandaş da benim gibi duyarlı olmalı” dedi.

Kahvehane dışındı sigara içen Enez'in arkadaşı Hüseyin Demirezer (60) ise 7 yaşından bu yana sigara kullandığını ifade ederek, “Oyun aralarında çıkıp sigaramı içeceğim. Kahvehaneyi bırakırım sigarayı bırakmam” diye konuştu.

Kahvehane işletmecisi ise düzenlemenin yürürlüğe girdiği ilk gün işlerinde ciddi düşüş yaşandığını, kahvehanedeki 20 masadan sadece ikisinin dolu olduğu söyledi.

Bu arada, Emniyet Müdürlüğü'nce telsizle ekipler uyarılarak, yasakla ilgili duyarlı davranılması, sigarayla ilgili düzenlemelere uymayanlar hakkında Kabahatler Kanunu gereğince işlem yapılması gerektiği belirtildi. hürriyet