Edinilen bilgiye göre, olay, merkez Çukurova ilçesine bağlı Güzelyalı Mahallesi'ndeki bir işyerinde meydana geldi. İddiaya göre Burak Ş., Talha C. ve Ramazan Ç. gece geç saatlerde mahalledeki bir Tekel bayiinin kepengini keserek içeri girdi. Gürültüyü duyan çevredeki vatandaşlar polise haber verdi. Olay yerine gelen polisleri fark eden Burak Ş. ve Talha C. olay yerinden kaçarken, Ramazan Ç. polis tarafından suçüstü yakalandı.
Polis ekipleri zanlıyı Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği'ne teslim etti. Zanlı buradaki sorgusunda yanında bulunan iki kişinin ismini ve adresini verdi. Şahısların evine düzenlenen operasyonla iki zanlı da gözaltına alındı. Yapılan araştırmada zanlıların daha önce de 10 işyerine aynı yöntemle girdiği ortaya çıktı. Toplam 20 bin TL değerinde sigara çaldıkları öğrenilen zanlılar sorgularının ardından "nitelikli hırsızlık" suçundan çıkarıldıkları adliyede
tutuklandı.
Zanlılardan Ramazan Ç.'nin suç kaydı bulunmazken, Burak Ş.'nin 2 yağma, 1 sahtecilikten 3, Talha C.'nin ise kasten adam yaralamaktan 1 suç kaydının bulunduğu öğrenildi.