Düsseldorf Havaalanı"nda yaşanan hırsızlık olayına üzülen ve morali bozulan Alman teknik adam, polise şikayetini bildirdikten sonra 23 parça eşyayla birlikte İstanbul"a geldi.

Bela Fenerbahçe"nin yeni teknik direktörü Christoph Daum"un etrafında kol geziyor... Bundesliga takımlarından FC Köln"den ayrılıp sarı lacivertli takımla anlaşmaya varınca Almanya"da vatan haini ilan edilen, daha sonra önce kendisi, ardından çocukları tehdit edilen ve tepkilerden çekindiği için kulüpteki eşyalarını eşine toplattıran tecrübeli teknik adam, dün de hırsızlık şokuyla sarsıldı.
Yeni sezon hazırlıklarına bugün başlayacak olan Fenerbahçe"nin başında sahaya çıkmak için dün sabah saatlerinde eşi, çocukları ve yardımcılarıyla birlikte Düsseldorf Havaalanı"na gelen Christoph Daum"un içerisinde Fenerbahçe ile ilgili bilgilerinin de olduğu ve şifrelerini barındıran dizüstü bilgisayarı çalındı.

Yardımcılarını azarladı

18"i bavul 5"i kutu olmak üzere 23 parçalık eşyasını minibüsle gönderen Daum, eşi ve çocuklarıyla bir taksi ile Düsseldorf Havalimanı"na geldi. Yardımcılarının da bulunduğu havaalanında minibüsten eşyaların indirilmesi sırasında yaşanan kargaşada Daum"un içinde diz üstü bilgisayarının da bulunduğu el çantasının çalındığı ortaya çıktı. Alman teknik adamın el çantasının ortadan kaybolması üzerine yanındakileri ”Bu kadar kişi nasıl olur da çantayı çaldırırsınız? İnanılacak gibi değil” diyerek azarladığı belirtildi.
Acilen olay yerine çağrılan polise şikayetini bildiren Christoph Daum"un “İçinde dizüstü bilgisayarım vardı. Parmak izi şifreli bir bilgisayardı. Ayrıca içinde özel evraklarımın bulunduğu bir dosya ile Fenerbahçe"yle ilgili dosya da vardı. En çok Fenerbahçe ile ilgili bu dosyanın kaybolması beni çok ama çok üzdü” dediği kaydedildi.

Çalan Köln taraftarı mı?

El çantası çalınan Daum, daha sonra Türk Hava Yolları gişesinde işlemlerini yaptırdı. Check-in sonrası uçuş kartlarını alan Daum ve yanındakilerin acil olarak uçağa gitmek üzere içeri girdikleri görüldü. Daum, Türk Hava Yolları"na ait TK 1524 sefer sayılı uçakla Düsseldorf Havalimanı"ndan saat 11:25"te İstanbul"a hareket etti. Bu arada çantayı Daum"a takımlarını bırakmasına kızan Köln taraftarlarının takip edip çalmış olabilecekleri iddia edildi.

23 parça eşya ile geldi

Christoph Daum, eşi ve çocukları, yardımcılarının yanı sıra 18"i bavul, 5"i kutu olmak üzere 23 parça eşya ile birlikte İstanbul"a geldi. Alman hoca, daha sonra Fenerbahçe Konuk Evi"ne yerleşti. (hürriyet)