MUĞLA’nın Köyceğiz İlçesi’nde polisin düzenlediği uyuşturucu operasyonunda 6 şüpheli gözaltına alındı. Turistik eğlence merkezlerini hedef seçen uyuşturucu kaçakçılarının esrarı ’Çikolata’ şifresiyle sattıkları anlaşıldı. Gözaltına alınan şüphelilerden 2’sinin Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde öğrenci olduğu ortaya çıktı.

Geçen hafta Marmaris’te düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 10 şüpheli yakalanarak adli makamlara sevk edildi. İhbarı değerlendiren polis, Köyceğiz’de 30 yaşındaki M.A. ve 23 yaşındaki A.D.’nin eğlence merkezlerinde uyuşturucu madde sattığını tespit etti. Polisin başlattığı teknik takipte, şüphelilerin esrar için şifreli olarak ’Çikolata’ dedikleri belirlendi. M.A. ve A.D.’nin, 33 yaşındaki B.Ç. ve 22 yaşındaki M.G. ile buluşarak Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde öğrenci olan 25 yaşındaki V.P. ve 24 yaşındaki İ.G. ile temasa geçtiği tespit edildi. İki grup halinde satış yapan zehir tacirlerinin ’Çikolatalar hazır’ şifresi ile turistleri ve üniversite öğrencilerini hedef aldığı belirlendi. Polis Muğla merkez, Köyceğiz, Dalaman ve Ortaca’da 4 ayrı noktaya eş zamanlı baskın düzenledi. ’Çikolata’ adı verilen operasyonda M.A. (30), A.D. (23), B.Ç. (33) ve M.G. (22) ile birlikte üniversite öğrencileri V.P. (25) ve İ.G. (24) gözaltına alındı. Gözaltına alınanların evlerinde yapılan aramada 412 gram esrar, esrar içiminde kullanılan düzenekler, 11 kök kenevir bitkisi tohumu, 108 gram kenevir tohumu, bir tabanca ve 8 fişek ele geçirildi. Çete üyelerinin esrarı plaka haline getirdikleri ve çikolata gibi paketledikleri belirlendi.

Esrarı paketlemek için kullanılan alüminyum folyo, mermer, yanık gazete kağıtları ve jelatinler de bulundu. Gözaltına alınan 6 şüpheli uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan Köyceğiz Adliyesi’ne sevk edildi.

Muğla Emniyet Müdürü Kadir Ay, uyuşturucu çetesinin içinde üniversite öğrencilerinin bulunmasının çok üzücü olduğunu söyledi. Ay, şöyle dedi:

"Ülkemiz nüfusunun yarısından fazlasını oluşturan gençlerimizin gelişimlerini sağlıklı yaşam şartları içinde tamamlamaları, ülkemize ve topluma yararlı bireyler olarak yetişmeleri, sosyal devlet anlayışının vazgeçilmez bir değeridir. Gençlerimizin güvenli ve huzurlu bir ortamda eğitim-öğretim görmelerini sağlamak ve uyuşturucu dahil her türlü zararlı alışkanlıklardan korumak amacıyla alınan önlemler çerçevesinde uyuşturucu madde ticareti yapan sokak satıcısı olarak tabir edilen uyuşturucu tacirleri ile mücadeleye yönelik sürdürülen çalışmalarımız devam edecektir. Uyuşturucu örgütlerinin içinde üniversite öğrencilerinin bulunması bizi çok üzüyor. Ailelere büyük görevler düşüyor. Aileler zaman zaman çocuklarını ziyaret ederek nerede kaldıklarını takip etmeli. Polis, aile ve öğrenci işbirliğiyle organize çetelerle baş edebiliriz."