Ordu Valiliği"nden merkeze alınan Ali Kaban, görevden niçin alındığı bilmediğini, ancak bunun cami tuvaletlerindeki pisuvarları kaldırtmasıyla ilgili olduğunu sanmadığını söyledi.

Ramazandan bu yana Ankara"da bulunduğunu ve görevden alındığının telefonla kendisine bildirildiğini belirten Vali Ali Kaban, şunları anlattı:

“Pisuvar pisuvar diyorlar ama görevden alınmam pisuvar meselesi değil. Bu vali yolsuzluklara karşı mücadele etmiş bir vali. Ordu ilinde vatandaş ve temsilcileri ne olduğunu biliyor. Yolsuzlukların üzerine gittim. Ama işi getirip pisuvara bağladılar. Memleketi pisuvarcılar, antipisuvarcılar diye ikiye mi bölecekler?

"Talebim yok, itikadıma ters"

Vali olduğum zaman nasıl sevindimse, görevden alındığımı gece bildirdiklerinde de çok üzüldüm. Çünkü yanlış bir şey yapmadım. Arkasında kim var, bunu da öte dünyada öğreneceğim. Orada her şey açığa çıkacak. O günü bekliyorum inşallah. Pisuvar olayında yanlışım yok. "Temizliğe dikkat edin" demişim. Pisuvar konusunda yazdığım bir yazı da yok. Yanlış bir şeyim varsa incelesinler.”
Vali Kaban, görevden alınmasını durdurmak için de kimseden talepte bulunmadığını, böyle bir şeyin “itikadına ters” olduğunu sözlerine ekledi.