Gül'ün ziyaretlerine Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, Kara Kuvvetleri Komutanı Hayri Kıvrıkoğlu, Jandarma Genel Komutanı Bekir Kalyoncu ve 2. Ordu Komutanı Servet Yörük de eşlik etti. Gezisinin ilk gününde geceyi Hakkari Dağ Komando Tugayı'nda geçiren Gül, dün de erken saatlerde Çukurca 20. Jandarma Sınır Tugay Komutanlığı'na geçti. Irak sınırına sıfır noktasında bulunan tugayda, ilk önce son gelişmeler ve tugay hakkında bilgi alan Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Sancak Verme Törenine katıldı.

TUGAY SANCAĞINI TESLİM ETTİ

Törende, Tugay Sancağı'nı, Tuğgeneral Salih Karataş'a teslim eden Cumhurbaşkanı Gül, "Bu sancağı şimdi teslim aldığınız gibi sizden sonraki komutana da şerefli ve temiz olarak teslim edeceksiniz. Bu kutsal emaneti Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olarak size teslim ediyorum" dedi. Karataş da Gül'den sancağı öperek teslim aldı. Üste bulunan mevzileri gezen ve askerlerle sohbet eden Gül, üs bölgesinde görev yapan başarılı personele hediyeler verdi. Üste bulunan Türk yapımı askeri personeli taşımada kullanılan ve mayınlara karşı dayanıklı "Kirpi" denilen askeri araca binen Gül, araç hakkında da bilgi aldı. Önceden belirlenen bir hedefe temsili olarak gerçekleştirilen top atışını izleyen Gül, daha sonra Şırnak 23. Jandarma Tümen Komutanlığı'nı ziyaret etti.

Kamuflaj mont giydi

Gül helikopterle Siirt Gabar Dağı'na yakın bir bölgede bulunan Akrep Üs Bölgesi'nde temaslarda bulundu. Gül, bin 990 metre rakımlı üs bölgesini ve mevzileri tek tek gezerek, arazi yapısı ve üssün teknik imkanları hakkında bilgi aldı, mevzide nöbet tutan askerlerle sohbet etti. Üsteki askerler tarafından yapılan çayı içen Cumhurbaşkanı Gül, askerlere yemeklerinden memnun olup olmadıklarını sordu. Üs incelemesi sırasında dürbünle bakan Gül, "Buralarda insan hareketi varsa güzelce gözükür, işte hayvanlar gözüküyor" dedi. Üs bölgelerini ziyareti sırasında kamuflaj mont giyen Gül'ü, üs bölgelerine taşıyan helikopterlere uçuş sırasında kobra helikopterleri eşlik etti, üs birliklerinde de geniş güvenlik önlemleri alındı.

Eşleriniz büyük fedakarlık yapıyor

Çukurca 20. Jandarma Sınır Tugay Komutanlığı'nda bölgede görev yapan komutanların öğretmen eşleriyle de bir araya gelen Gül, "Eşleriniz büyük fedakarlık yapıyor. Gurur duyuyoruz. Milletin hep şükranları vardır. Bu görevleri yapanların eşleri de görev yapar. Sizin yaptığınız görevler en zorlarından biri. O bakımdan eşlerinizin en büyük destekçisi sizlersiniz. Bir de çocuklarımız sizlere emanet. Çocukları en güzel şekilde sizler yetiştireceksiniz" diye konuştu.

Gül, askerlere yaptıkları görevlerden dolayı teşekkür ederek, "Sizlerin fedakarlığıyla gurur duyuyoruz. Bütün milletimizin şükranlarını size ifade ediyorum" ifadesini kulandı.
yenişafak