Aydın"ın İncirliova İlçesine bağlı Osmanbükü köyü muhtarlığını da yapan Ali Şahin isimli vatandaş yaşadığı Gut hastalığına iyi geldiği için tarlasına altın çileği ekti. Hastalığına iyi gelen Altın çileği ektiği dar alandan çok iyi verim aldıklarını kaydeden Ali Şahin, bu yıl altın çileği dönüm alana diktiklerini söyledi. Ürünü ekmeden önce Tarım İl Müdürlüğü"ne toprak tahlilide yaptırdığını kaydeden Şahin, “Dikilen her fideden 2-2.5 kilogram ürün almayı hedefliyoruz. Yaklaşık bin fide diktik. Bir iki hafta içinde ürün toplamayı hedefliyoruz” dedi.
Osmanbükü köyünü ziyaret eden Vali Coş, köylülerle görüştükten sonra tarım alanlarında incelemelerde bulundu. Köy Muhtarı Ali Şahin"in altın çilek ektiği alanı da gezen Vali Coş, sera içerisindeki altın çilek fidelerini ve meyvelerini inceledi.
Olgunlaşan meyvelerden Altın çileğin tadını da bakan Vali Coş, üretici Ali Şahin"i tebrik edip, “Üreticimiz her zaman araştırmacı olmalıdır. Geçmişten gelen alışkanlıklarımızla üretim yapmayı sürdürürsek geleceğimizin parlak olması beklenemez. Çiftçilerimiz her zaman araştırmacı, sorgulayıcı ve yenilikçi olmalıdır. Kendi çabalarıyla Altın çilek üretimini yapan muhtarımıza tebrik ediyorum” diye konuştu.
Vali Hüseyin Avni Coş, altın çileği kendi imkanlarıyla deneme yanılma yöntemiyle yetiştirdiklerini belirten köy muhtarından konakta yetiştirmek üzere altın çilek fidesi talep etti.