Alman şirketler grubu Siemens, General Electric gibi rakip firmalarla “daha iyi rekabet edebilmek” için dünya çapında 17 bin 200 çalışanını işten çıkaracak.

Almanya'da yayımlanan Sueddeutsche Zeitung gazetesinde çıkan habere göre, Almanya'nın küresel devi Siemens, çoğu üst ve orta düzey yöneticiler olmak üzere çalışma gücünün yüzde 4'ünü oluşturan 17 bin 200 çalışanının görevine son verecek.

İşten çıkarılacak kişilerin 6 bin 400'ünün, 136 bin kişinin istihdam edildiği Almanya'dan olacağı, firmanın 2010 yılına kadar 1,2 milyar avro tasarruf yapmayı hedeflediği belirtildi.

Firma konuya ilişkin açıklama yapmazken, Siemens üst yöneticisi Peter Loescher, dün çalışanlarına yazdığı mektupta, ayrıntılara giremeyeceğini, ancak Siemens'in potansiyelini seferber etmenin zamanı geldiğini söyledi.

Loescher mektupta, “ABD'de mali piyasalardaki kriz, enerji ve yüksek hammadde fiyatları yüzünden risklerin dünya ekonomisi için açıkça büyüdüğü bir dönemde bu şimdi çok önemli ve biz bunu gelecek aylarda daha fazla hissedeceğiz” dedi.
Siemens bütün dünyada 435 bin kişiyi istihdam ediyor.