Söke Belediyesi Kadın Komisyonu, Türk Kadınlar Birliği Söke Şubesi, Kadın Sığınma Evi Yaptırma ve Yaşatma Derneği ve Söke Kadın Meclisi üyelerinin bir araya geldiği Söke Kadın Platformu adına açıklamayı Türk Kadınlar Birliği Söke Şubesi Başkanı Filiz Aykanat yaptı. 25 Kasım"ın 1999 yılında Birleşmiş Milletler tarafından Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü olarak ilan edildiğini ancak 2009 yılında hala dünyada ve Türkiye"de kadınların şiddet yaşamaya devam ettiklerini belirten Filiz Aykanat; Türkiye"ye yönelik çarpıcı rakamlar ortaya koydu. Türkiye"de kadınların yüzde 79"unun fiziksel şiddet, yüzde 52"sinin sözel şiddet, yüzde 29"unun duygusal şiddet, yüzde 18"inin ekonomik şiddete uğradığını söyleyen Türk Kadınlar Birliği Söke Şubesi Başkanı Filiz Aykanat, Kadınlara yönelik şiddetin insan hakları ihlali olduğunu söyledi.

Aykanat açıklamasında; “İnsan Hakları sözleşmesi, çocuk hakları be kadınlara karşı her türlü ayrımcılığın önlenmesi sözleşmesine taraf olmuş devlet, her bir kadının ve kız çocuğunun can güvenliğini, beden dokunulmazlığını hakların ve sağlığını korumak yükümlülüğü altındadır. Bu yükümlülük devletin görevidir” dedi.

Kadınlar ile ilgili konuların sadece acıma ve merhamet düzeyinde görerek kadına yönelik şiddeti engellemenin mümkün olmadığını belirten Türk Kadınlar Birliği Söke Şubesi Başkanı Filiz Aykanat, inisiyatifi sadece kadın derneklerine ve yerel yönetimlere bırakılmasının yeterli olmadığını söyledi.

Filiz Aykanat, Söke Kadın Platformu olarak tüm kadınları hakları için dayanışma ve mücadeleye davet etti.