Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü ve tarafından Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl ve Diyarbakır'da görevli kamu yöneticilerine yönelik 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Anemon Otel'de gerçekleştirilen toplantıda, Kadının Statüsü Genel Müdür Yardımcısı İsmet Yıldız Polat, Cumhurbaşkanı tarafından onaylanarak yürürlüğe giren kanun ile ilgili kamu yöneticileri ve kolluk kuvvetlerini bilgilendirdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın kadına şiddet karşısında sıfır tolerans ilkesini benimsediğini anlatan Polat, Birleşmiş Milletler verilerine göre, dünyada eşinden ve yakın ilişki içinde bulunduğu kişilerden şiddet gören kadınların oranının yüzde 59 olduğunu ifade etti. Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi'ni Türkiye'nin çekincesiz onayladığını, sözleşmenin 8 Mart 2012'de Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini hatırlatan Polat, sözleşmenin devletlere "özen yükümlülüğü" getirdiğini ifade etti. Polat, sözleşme gereği, şiddet sonucu doğan maddi veya manevi zararın saldırgan tarafından karşılanmaması halinde zarara uğrayana devlet tarafından tazminat ödeneceğini kaydetti. Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'a işaret eden Polat, mülki amir tarafından alınacak koruyucu tedbirlere değindi. Şiddete uğrayan ve uğraması muhtemel kişiler ile beraberindeki çocuklara uygun barınma yeri sağlanması gerektiğini ifade eden Polat, bu kişilere diğer kanunlar kapsamında yapılan yardımlar saklı kalmak üzere geçici maddi yardımda bulunulması gerektiğini söyledi.

Malatya Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Hidayet Bozkurt da "Geçen dönem Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddete Dair Kanun yayınlandı. Türkiye genelinde uygulayıcı olarak bizler bu konu ile alakalı yeterli bilgiye sahip değildik. Genel müdürlüğümüz bu konu ile alakalı kapsamlı bir çalışma başlattı. Pilot bölgelerden bir tanesi de Malatya seçildi. Bu kapsamda çalışmalarımızı yürütüyoruz." diye konuştu.