Ev Kadınları Danışma ve Dayanışma Derneği(EVKADAY) Başkanı Hale Kavurucu “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı” Mücadele günü dolayısıyla yaptığı açıklamada tüm kadınlara şiddete karşı sessiz kalmamaları çağrısında bulundu.
Hemen her an bir kadının sokakta, evinde tacize ve şiddete mağruz kaldığını ifade eden Hali Kavurucu “ Kadın her alanda mağdur ediliyor. Erkeklere göre daha düşük ücretle çalıştırılıyor. Çocuğunu bırakacak bir yer olmadığı için işinden ayrılıyor. Kapitalizm görmezden geldiği kadın emeğini sömürerek besleniyor ve güçleniyor.Biz kadınlar, devlet şiddetine, aile içi şiddete, namus adı altında işlenen cinayetlere, tacize,13 yaşında genç kızlarımızın evlendirilmesine, tecavüze cinsiyetçiliğe, emeğimizin sömürülmesine, cinsel kimliklere karşı ayrımcılığa, zorla evlendirilmeye, kısacası kadına yönelik, fiziksel, cinsel, psikolojik, ekonomik şiddete karşı mücadele etmenin yolunun yan yana gelerek, kadın dayanışmasını yükseltmekten geçtiğini biliyoruz” diye konuştu.
Artık kadınların mağdur olmayı reddettiklerini belirten EVKADAY Derneği başkanı Hale Kavurucu “Şiddet, nerede yaşanırsa yaşansın bir insan hakları ihlalidir. Kurbanları genellikle kadın, çocuk, yaşlı, sakat gibi ailenin güçsüz konumdaki üyeleri, fiziksel ve toplumsal güç hiyerarşisinde altta olanlarıdır. Şiddete uğrayan her 4 kadından 3"ü aile içinde şiddete uğramaktadır. Yani, aile içi şiddet daha çok kadınların uğradığı bir şiddet türüdür. Bir ailede herhangi bir üyeye, örneğin kadına yönelik şiddet varsa, ailenin diğer üyelerine yönelik şiddet de vardır.Kadına yönelik şiddet durdurulmalıdır. Şiddete göz yumarak, şiddete suç ortağı olmayın.Değişimi yaratmak ve insan haklarını evlerimizin içine getirmek ellerimizde” şeklinde konuştu.