Başbakan Erdoğan'ın örnek davranışa olumsuz cevap veren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, seçim meydanlarında söyledikleri ağır ifadeleri unuttukları dikkati çekti.
 
AĞIR HAKARETLER
 
Bahçeli, İstanbul mitinginde Başbakan Erdoğan'a ağır ifadeler kullanmıştı. Bahçeli, "Başbakan, milliyetçiliği parayla ölçüyor. Bu kadar densiz, art niyetli ve gerçeklerden kopuk bu şahsın Türkiye'yi yönetmesi Türk milleti için bir zuldür. Sen milliyetçiliği ağzına bile alamazsın. Senin ne seviyen yeter ne de bozuk sicilin buna el verir. Çünkü o ağızdan Türklüğe ve milli kimliğe zehir saçılmıştır" demişti. Partisinin İzmir milletvekilleri adaylarını tanıtma toplantısında ise Başbakan Erdoğan'ın yanında bulunanlara 'çakal' ithamında bulunan Bahçeli, Erdoğan'a, "Senin etrafında eşrefi mahluk olarak gördüklerin aslında esfeli safilindir, sen onları iyi bilirsin, emir aldıkların ve taşeronluğunu yaptıkların da esfeli safilindir, Müslümanları katleden eşrefi mahlukata kıyan da yanında hizaya girdiklerindir. Sen bozkurtları yanındaki çakallarla mı karıştırıyorsun?" dedi.
 
BAŞBAKAN'A KÜFRETMİŞTİ
 
Göreve geldiği günden itibaren Başbakan Erdoğan'a yönelik hakaret ve küfürleri siyasetin merkezine koyan Kılıçdaroğlu, uzun süre Başbakan için "Recep Bey" sıfatını kullandı.
 
Kılıçdaroğlu, partisinin Zonguldak mitinginde, Erdoğan'a, "Buradan meydan okuyorum bir toplu iğnesi kadar yakınlarıma çıkar sağladığımı ispatlarsan eyvallah. Eğer İspatlayamasan benim adımı yolsuzlukla anarsan Ananı.. Ana... Ana... gerisini söylemeyeyim" demişti. Miting meydanındaki seçmenler ve televizyon başındaki izleyiciler Kılıçdaroğlu'nu şaşkınlıkla izlemişti.
 
Erdoğan'a Diyarbakır'da 'bölücü' diyen Kılıçdaroğlu'nun bazı hakaretleri şöyle:
 
"-Bunlar bukalemun gibi şekil değiştirirler. Önümüzdeki günlerde meraklanmasın onun kimyasını da bozacağım.
 
Arkadaşlarıma talimat verdim, Recep Bey'den inciler diye kitap yazacağız. Çok kalın olursa Recep Larousse diyeceğiz. Geldi Siirt'ten milletvekili adayı oldu. Siz de seçtiniz ve dendi ki, Siirt'in başına talih kuşu kondu. Siirt'in başına talih kuşu mu kondu, akbaba mı kondu."
 
yenişafak