Ülke genelinde sıcak hava etkisini sürdürürken, hafta ortasından itibaren güney, iç ve batı bölgelerde hava sıcaklığının 2 ila 4 derece daha artması bekleniyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Bugün bütün bölgeler az bulutlu ve açık, zamanla kuzey kesimler parçalı çok bulutlu, öğleden sonra Kocaeli, Sakarya, Düzce, Kastamonu ve İnebolu ile akşam saatlerinde Rize ve Hopa çevreleri kısa süreli ve yerel sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Perşembe günü; Doğu Karadeniz parçalı çok bulutlu, Giresun, Trabzon, Rize ve Hopa çevreleri aralıklı sağanak yağışlı, diğer bölgeler az bulutlu ve açık geçecek.

Cuma günü; Yurt genelinde yağış beklenmiyor, bütün bölgeler az bulutlu ve açık, zamanla kuzey bölgeler parçalı ve çok bulutlu geçecek.

Hava sıcaklığı; güney, iç ve batı bölgelerde 2 ila 4 derece artarak, ülke genelinde mevsim normallerinin 5 ila 7 derece üzerinde seyredecek.

Sıcak havanın hafta ortasından itibaren etkisini daha da artırması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.