Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü"nden elde edilen bilgilere göre, ülke genelinde görülecek olan yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, İç Ege ile Doğu Anadolu"nun yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.
Hava Sıcaklığı, batı bölgelerde 3 ila 5 derece azalacak, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.
Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı, Marmara ile zamanla iç ve batı bölgelerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esecek.
-BÖLGELERDE HAVA-
Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde doğusu (Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, ve Bilecik) VE İstanbul, Tekirdağ, Balıkesir çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.
Ege: Çok bulutlu ve Kuzey Ege kıyıları dışında bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Genellikle yağmur ve sağanak, Afyon, Kütahya ve Uşak çevrelerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde görülecek olan yağışların; sabah saatlerinde İç Ege (Denizli, Afyon, Uşak ve Kütahya) ve Muğla çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.
Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; sabah saatlerinde Batı Akdeniz"de (Antalya, Isparta ve Burdur) ve öğle saatlerinden sonra Doğu Akdeniz"de(Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş) kuvvetli olması bekleniyor.
İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde bölgenin batısı (Ankara, Eskişehir ve Konya) ile Sivas çevreleri, öğle saatlerinden itibaren bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; güney ve batısında (Ankara, Eskişehir, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Aksaray, Konya, Karaman ve Niğde) kuvvetli olması bekleniyor.
Batı Karadeniz: Çok bulutlu ve bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, Bolu ve Kastamonu çevrelerinin yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek.
Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Gümüşhane ve Bayburt çevreleri ile öğle saatlerinden itibaren bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Doğu Karadeniz"in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel kar erimesi ve çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekiyor.
Doğu Anadolu: Çok bulutlu ve bölge geneli aralıklı yağmur ve karla karışık yağmur, yüksekleri kar yağışlı geçecek. Bölgenin doğu kesimlerinin (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel kar erimeleri ve çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.
Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde kuzeyi ile akşam saatlerinden itibaren bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

MİLLİYET