Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve batısı, Doğu Karadeniz sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun güney ve doğu kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve batısı, Doğu Karadeniz ile Aydın ve Muğla'nın iç kesimleri, Uşak, Denizli, Isparta, Burdur, Antalya'nın iç kesimleri, Sivas, Kayseri, Niğde, Konya-Ereğli, Ordu ve Samsun'un doğu çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Adana ve Osmaniye çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Ülke genelinde mevsim normalleri civarında, iç ve batı bölgelerde mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

-KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-

Yağışların öğleden sonra ve akşam saatlerinde Adana ve Osmaniye çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, sel, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli olması gerekiyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Az bulutlu ve açık (31)

ANKARA: Parçalı ve az bulutlu (33)

İZMİR: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimleri parçalı bulutlu (35)

ADANA: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde kısa süreli ve yerel gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların kuzey ve iç kesimleri başta olmak üzere yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. (32)

ANTALYA: Parçalı zamanla çevreleri çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde iç ve batı kesimleri kısa süreli ve yerel gök gürültülü sağanak yağışlı (30)

SAMSUN: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde doğusu kısa süreli ve yerel olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışlı (27)

ERZURUM: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışlı (24)

VAN: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışlı (26)

DİYARBAKIR: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışlı (36)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde Muğla ve Aydın'ın iç kesimleri ile Denizli ve Uşak çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Parçalı zamanla iç ve doğusu çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde Doğu Akdeniz ile Batı ve Orta Akdeniz'in iç kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Adana ve Osmaniye çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı az bulutlu, zamanla güney ve doğusu yer yer çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde Niğde, Kayseri, Sivas ve Konya-Ereğli çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Doğu Karadeniz ile Orta Karadeniz kıyıları parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde Doğu Karadeniz ile Ordu ve Samsun'un doğu kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde Erzincan, Tunceli, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Van, Elazığ, Malatya, Bingöl ve Muş çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Şanlıurfa ve Batman çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.