Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıkları yüzünden Kuşadası"ndaki su parkları da çeşitli çözümler üretmeye başladı. Nem oranının da artmasıyla etkisini fazlasıyla hissettiren aşırı sıcaklar karşısında yerli ve yabancı turistlerin akın ettiği su parklarında tüm havuzlara buz kalıpları atılarak su soğutulmaya çalışılırken, bir yandan da sıcaklardan bunalıp bununla da yetinmeyenler çareyi başlarından aşağıya buz dökerek serinlemekte buluyor.
Türkiye"nin en büyük su parklarından biri olan Kuşadası Pamucak"taki Aqua Fantasy, hava sıcaklıkları yüzünden yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı. 40 dereceyi bulan hava sıcaklığının yanı sıra, deniz suyu sıcaklığının 24 dereceye ulaşması ve havuzlardaki su sıcaklığının da yükselmesi üzerine Kuşadası Aqua Fantasy Su Parkı"nda suyun sıcaklığını düşürmek için buz kalıplı çözüm üretildi. Parktaki tüm havuzlar ile kaydırakların logal havuzlarına buz kalıpları atıldı. Bunun yanında, havuza girmesine rağmen serinleyemeyenler ise bu kez başlarından aşağıya buz boşaltırken, ortaya da ilginç görüntüler çıktı.
Kuşadası Aqua Fantasy Su Parkı Genel Müdürü Muharrem Atilla, sıcakların artmasıyla birlikte yoğun bir tatilci akınına uğradıklarını belirterek, günde 2 bin 500 kişiyi su parkında ağırladıklarını söyledi. Atilla, sıcaktan bunalanlar için çeşitli çözümler ürettiklerini ve bunların da başında da buzlu çözümün geldiğini belirtti.