Sıcak hava, hafta sonunda ve önümüzdeki hafta da ülke genelinde etkili olmaya devam edecek.

AA muhabirine açıklama yapan Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar, halen ülke genelinde etkili olan yüksek sıcaklıkların gelecek hafta da etkisini sürdüreceğinin tahmin edildiğini söyledi.

Çağlar, yaz sıcaklarının, bu hafta sonu ve önümüzdeki haftada Marmara, Karadeniz ve Doğu Anadolu'da mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde; Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'da ise mevsim normallerinin 3 ila 5 derece üzerinde seyredeceğini ifade etti.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Çağlar, vatandaşların aşırı sıcaktan korunmak için 10.00-16.00 saatleri arasında dışarıda olmamasını istedi.

Şapka, gözlük, açık renkli, pamuklu, bol kıyafetler ve güneş kremi kullanılmasını öneren Çağlar, ''Deniz ya da havuzda saatlerce suyun içinde kalmayın. Kızartma, katı yağ ve ağır yemeklerden kaçının. Az yağlı yemekler, meyve ve sebzeleri tercih edin. Bol bol su, soda ve ayran için. Alkollü, enerji verici ve kafeinli içecekleri aşırı miktarda tüketmeyin. Sık sık duş alın'' diye konuştu.