Ak Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu, Ardahan Milletvekili Orhan Atalay ve Ağrı Milletvekili Mehmet Kerim Yıldız, Anadolu Bölgesi" Doğu Anadolu Bölgesi'nin tarım ve hayvancılıkla ilgili sorunlarını Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'e rapor halinde sundu.

AK Partili milletvekilleri, Anadolu Bölgesi" Doğu Anadolu Bölgesi'nde tarım ve hayvancılık alanında yaşanan sıkıntılarla ilgili olarak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'i makamında ziyaret etti. Milletvekilleri Yavilioğlu, Atalay ve Yıldız, Anadolu Bölgesi" Doğu Anadolu Bölgesi'nde sıcak ve kuraklıktan dolayı çiftçi ve besicilerin mağdur olduğunu ifade etti.

Bakan Eker'den, bölge çiftçi ve besicisinin sorunlarına çözüm için destek isteyen milletvekilleri, özellikle ithal et ve kurbanlık fiyatlarına sınırlama getirilmesi, ucuz yem ile tarım kredi kooperatiflerine olan borçların faizsiz olarak ertelenmesi talebinde bulundu.

Bakan Eker, milletvekillerinin ilettiği sorunlarla ilgili çalıştıklarını ifade etti. Bakan Eker, ayrıca Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından 100 bin ton arpanın uygun fiyata çiftçilere yem olarak satılacağını ve kaba yem ithalatının kolaylaştırılacağını dile getirdi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, besiciliği teşvik için Et ve Balık Kurumu (Ebk)'dan etin kilogram başına 14,30 liradan satın alındığını, bu fiyatın da hayvancılık sektörünü canlandırdığını anlattı.

Milletvekili Cengiz Yavilioğlu, "Anadolu Bölgesi">Doğu Anadolu Bölgesi'nde tarım ve hayvancılık, temel geçim kaynağını oluşturmakta. Tarım ve hayvancılık sektöründeki sorunların yerinde ve zamanında çözülmesi hayati öneme sahip. Sayın bakanımızla, bakanlığın tohumluk buğday, hayvan yemi temini, karkas et ile canlı hayvan ithalatında sınırlandırmalarla ilgili halen devam eden uygulamalar ile daha sonra yapılacak düzenlemeler konusunda bilgi aldık. Amacımız, bölgemizdeki tarım ve hayvancılık sektörü önündeki sorunları çözümü kavuşturup, bölgenin sosyo ekonomik kalkınmasına katkı sağlamak." diye konuştu.

Milletvekili Yavilioğlu, besicilikle uğraşan çiftçilere, teşvik amacıyla 3 ay beside yatmış olmak ve sisteme kayıtlı olmak şartıyla hayvan başına 300 lira besi yardımı yapılacağı müjdesini de Bakan Eker'den aldıklarını sözlerine ekledi.

Cihan Haber Ajansı