İlçenin Tunus Mahallesi'nde yaşayan Murat Demikol'a ait bahçedeki armut ağacı, sonbaharda yeniden çiçek açtı. Demirkol, ağacın çiçek açtığını görünce çok şaşırdığını söyledi. 2 yıl önce diktiği armut fidanının bu yıl ilk meyvelerini verdiğini ve ağaçtan yaklaşık 13 armut topladığını ifade eden Demirkol, hasattan bir süre sonra ağacın çiçek açtığını kaydetti.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nde görevli Ziraat Yüksek Mühendisi Ali Nimet Kapsal, tüm bitkilerin bulundukları yerlerin iklim özelliklerine adapte olup, yaşamlarını devam ettirmeye çalıştığını söyledi.

-"Yaşlı ağaçlar daha az yanılıyor"-
Bitkilerin yetiştikleri bölgenin iklimine göre kendilerini programladığını belirterten Kapsal, şunları anlattı: "Mevsimdeki anormal durumlar yani aşırı sıcak veya soğuklar bitkinin bu programlarını bozabilmekte. Eğer bitki özellikle fidansa daha çok yanılgıya düşer. Nispeten yaşlı ağaçlar bu konuda daha az yanılır. Yaz aylarının sonunda meyveleri hasat edilen fidanlar ortam şartlarını yaz gibi algılamaya devam eder ve strese girerse tekrar üreme eğilimi yani çiçek açıp meyveye yatma davranışı gösterebilir. Bu duruma özellikle armut ve vişne ağaçlarında rastlanmaktadır. Açan çiçekler genelde meyve tutsa da olgunlaşmaz. Bu tür fidanlara her yıl gübre verilmemeli ve çiçeklenme döneminde sulama yapılmamalıdır."