ÖDP"den ayrılan İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, kuracakları yeni sol partinin, daha önce Murat Karayalçın"ın Genel Başkanı olduğu SHP"yi de bünyesine alacağını açıkladı. Uras, “SHP de çalışmalarımıza katıldı. Beraberiz"" dedi.

Uras, GAZETEPORT"a yaptığı açıklamada solda kitlesel bir siyasal merkez oluşturmak amacıyla yaptıkları çalışmaları anlattı. Yeni partinin manifestosu niteliğindeki metinin de geçtiğimiz günlerde açıklandığını hatırlattı ve hazırlanan metinde, sosyal adalet, çevre, yeni bir anayasa gibi pek çok önemli soruna dikkat çekildiğini vurguladı.

SHP İLE 10 ARALIK GELİYOR

Uras, Sosyaldemokrat Halk Partisi (SHP) ve DİSK"in kurduğu ve Prof. Dr. Burhan Şenatalar"ın sözcüsü olduğu 10 Aralık Hareketi ile görüş birliğine varıldığını açıkladı. Uras, “SHP ve 10 Aralık Hareketi çalışmalarımıza katıldı"" dedi.

Yeni partinin adı veya ne zaman kurulacağı konusunda konuşmak için henüz erken olduğunu ifade eden Uras, “Yeni parti çok sayıda bileşen ve ortak adaylarla büyük bir güce dönüşecek. Çatı partisi tartışmalarına uzağız. Ama belki, uzun vadede, ortak noktada buluşma olabilir” açıklaması yaptı.

ESKİ BAKANLAR DA VAR

SHP, son yerel seçimde Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak CHP"ye geçen Murat Karayalçın ve arkadaşlarınca kurulmuştu. SHP"de halen DİSK eski Genel Sekreteri ve HEP eski Genel Başkanı Fehmi Işıklar ile eski bakanlar Mustafa Kul, İbrahim Tez, Mehmet Kahraman, Mehmet Gülcegün"ün yanı sıra, Halkçı Parti eski Genel Sekreteri Sinop eski milletvekili Barış Can da politika yapıyor. Partinin ilk Genel Sekreterliği görevinde de Kültür eski Bakanı Fikri Sağlar bulunmuştu. / vatan