İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan ve Shakespeare tiyatrosu olarak anılan Globe, 21 Nisan - 3 Haziran 2012 tarihleri arasında devam edecek 2012 sezonunun programını açıkladı.

Globe Tiyatrosu, 2012'de Shakespeare'in kaleminden çıkan 37 eseri, 37 farklı dilde sahneleyecek. Bu 37 farklı dil arasında Türkçe de var. Shakespeare'in Türkçe olarak sahnelenecek eseri Antonius ve Kleopatra olarak belirlendi.

Antonius ve Kleopatra'nın Türkçe versiyonunda Haluk Bilginer rol alacak. Böylece Bilginer, Shakespeare'in ünlü eserini, Shakespeare tiyatrosunun kalbinde, Türkçe olarak sahnelemiş olacak. Aslında Haluk Bilginer, İngilizlerin yabancı olduğu bir isim değil. Bilginer, İngiltere'nin BBC kanalında yayınlanan EastEnders adlı dizide 1985 - 1989 yıllarında 14 bölümde rol almıştı. Shakespeare'in oyunlarının sahneleneceği diller arasında Türkçe'nin dışında, Rusça, Yunanca, Korece, İtalyanca, Arapça, İspanyolca, Ermenice, Portekizce, Farsça ve Afrika dilleri bulunuyor. Globe'un sanat yönetmeni Dominic Dromgoole, yaptığı açıklamada "Bize katılan her sanatçı, Shakespeare'in eserlerini kendi dilinde, Globe tarzına uygun olarak sergileyecek. Üstelik oyunlar sırasında üst yazı da kullanılmayacak," dedi. Halun Bilginer'in rol alacağı eser, 2-3 Mayıs'ta izleyicilerle buluşacak.