SGK İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, "Borçluların 15.06.2012 tarihinde yürürlüğe giren 6322 sayılı kanun ile yeni bir fırsat verilerek bozulmuş olan ödeme planların yeniden aktif hale getirilmesi, yani yapılandırılmalarını ihya imkanı getirilmiştir.

6322 sayılı kanundan 6111 sayılı kanun kapsamında borçlarını yapılandırmak için 31.05.2011 tarihine kadar başvuruda bulunmuş ve borçlarını yapılandırarak ödeme planları oluşturulmuş işveren ve sigortalılarımızdan yapılandırdıkları borçlarıyla ilgili ödeme yükümlülüklerini yerine getirmemeleri yani bir yılda ikiden fazla taksitin ödenmemiş olması veya eksik ödenmesi nedeniyle 15.06.2012 ve öncesinde yapılandırmaları bozulmuş olanlar faydalanabilecektir" denildi.

SGK borçlarıyla ilgili yapılandırmalarla ilgili başvuruları dilekçe ile yapılacağını belirten SGK İl Müdürlüğü, "Ödeme planlarının yeniden aktif hale getirilmesi sırasında daha önce 6111 sayılı kanundan yararlanmak üzere doldurulan başvuru formunda beyan edilen taksit sayısı esas alınacaktır.

Bu çerçevede, ihya işlemleri sırasında peşin ödeme başvurusunda bulunmuş olan borçlulara ilişkin ödeme planları peşin olarak, taksitle ödeme başvurusunda bulunmuş olan borçlulara ilişkin ödeme planları da tercih edilmiş taksit süresi esas alınarak hazırlanacaktır.

6322 sayılı Kanun kapsamında ödeme planları ihya edilen vatandaşlarımızın ödeme süresi sona ermiş borçlarını, ödeme yükümlülüklerini ihlal etmeyecek şekilde, ödemenin yapıldığı tarihe kadar her bir ay için ayrı ayrı olmak üzere hesaplanan yüzde 1.40 oranında geç ödeme zammı ile birlikte en geç 31.10.2012'ye kadar ödenmiş olması gerekmektedir.

Bu haktan yararlanmak isteyen vatandaşlarımızın en geç 1.10.2012 tarihine kadar il müdürlüğümüze dilekçeyle müracaat etmeleri gerekmektedir" açıklamasında bulundu.