SGK Haftası dolayısıyla açıklama yapan Aydın İl Müdürü Yavuz Poyraz, ''Sosyal Güvenlik Sistemi ile iftihar edebileceğimiz bir ülkede yaşıyoruz'' dedi.
SGK'nın merkez ve tüm il müdürlüklerinin teşkilatlanmasının tamamladığını belirten SGK Aydın İl Müdürü Yavuz Poyraz, vatandaş odaklı hizmet anlayışının bir göstergesi olarak nüfusu 30 binin üzerindeki ilçelerde SGK Merkez Müdürlüklerinin açılmasının kararlaştırıldığını söyledi.
Aydın’da Nazilli, Söke, Kuşadası, Çine ve Germencik ilçelerinde merkez müdürlükleri açıldığını ifade eden Poyraz, ''Sosyal Güvenlik Sistemi ile iftihar edebileceğimiz bir ülkede yaşıyoruz. Mutlu ve güvenli bir gelecek ortamı oluşturulmasında, başta işverenlerimiz olmak üzere bütün vatandaşlarımızdan, kayıt dışı istihdam konusunda hassasiyet bekliyoruz. Kayıtlı istihdam arttıkça, kurum kaynakları artacak, buna paralel olarak sunduğumuz hizmetlerin de kalitesi yükselecektir. Prim borçlarının yeniden yapılandırılmasında sunulan çok uygun şartlardan yararlanabilmede son günlere yaklaşıyoruz. Kurumumuza olan borçların bu imkandan yararlanılarak ödenebilmesi için son müracaat tarihinin 31 Mayıs günü mesai bitimdir. Vatandaşlarımız son günlere kalmadan müracaatlarını yapsın” dedi.
Poyraz, toplumun tüm kesimlerinin desteği ile sosyal güvenlik ilkelerine dayalı, insan odaklı, güler yüzlü, etkin, verimli çalışan, adil, kolay erişilebilir ve şeffaf bir Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü oluşturulması azmi ve inancı içinde olduklarını kaydetti.