Sanık Sünnetçioğlu’nun İzmir Adli Tıp Kurumu'nda olması sebebiyle bulunamadığı duruşmaya, olay günü rehin alınan müdürler, maktul Şahin’in eşi Saliha Şahin, babası Halil Şahin, kardeşi Abdurrahman Şahin ve yakınlarıyla sanığın eşi ve diğer yakınları katıldı.
 
Sanık Hasan Sünnetçioğlu cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, hakaret, ruhsatsız ateşli silahlar mamulleri satın alma, taşıma veya bulundurma, silahlı tehdit ve tasarlayarak adam öldürme suçlarından yargılandıı davada, SGK Muğla İl Müdür Yardımcısı Sururi Aydoğan şahit olarak dinlendi. Aydoğan, Naci Şahin’i yerde kanlar içinde yatarken gördüğünü, diğer müdürlerinse masanın altında bulunduğunu söyledi. Kurum içinde sanık Sünnetçioğlu ile İl Müdürü Şahin arasında bir gerginliğe şahit olmadığını anlatan Aydoğan, “Yapılandırma servisi bana bağlıydı. Bu serviste bir şefe ihtiyacım olduğunu müdür beye söylediğimde Hasan’ı görevlendirdi. Hasan, 45 gün benim yanımda çalıştı. Ondan memnun olduğumu müdür beye söylediğimde herkes mutlu olmuştu. Hasan’ın performansı, müdür beyin de hoşuna gitmişti. Hasan Sünnetçioğlu’nun eşi Esengül Hanım da benim serviste çalışıyordu. Müdür Naci Şahin’in ne Hasan’a ne de eşine kötü bir söz söylediğine şahit olmadım.” dedi. Olay günü serviste çalışan bir hanımın, kendisine Sünnetçioğlu’nun durumunun iyi olmadığını ve konuşmasının iyi olacağını söylediğini de aktaran Sururi Aydoğan, “Kendisiyle konuştuğumda, savunma istendiği için mutsuz olduğunu söyledi. Ben de mesleki tecrübelerime dayanarak iş hayatında böyle sıkıntılar olabileceğini söyledim. İddia edildiği gibi, 'İntihar edeceğim, helâlleşelim.' konuşmaları aramızda geçmedi. Bana bu tür şeyler söyleseydi zaten olayl yaşanmasını engelleyebilirdim.” şeklinde konuştu.
 
Mahkeme heyeti, sanık Sünnetçioğlu’nun mevcut delil durumuna göre tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma, diğer şahitlerin dinlenmesi için 8 Aralık 2011 tarihine ertelendi.