Geçtiğimiz yıllarda Bağ-Kur İl Müdürlüğü"nün de talip olduğu binanın yapımına devam edilmesi kararının ardından, konunun farklı şekilde yeniden gündeme getirilmesi Başkan Ortekin ve AK Parti Grup Başkanı Şevket Kaya arasında tartışmaların yaşanmasına neden oldu.
Bilindiği gibi; temeli önceki dönem atılan ve bir türlü tamamlanamayan yeni hizmet binası konusunu Ağustos ayı oturumunda görüşen meclis üyeleri; Aydın Belediye Sarayı Hizmet Binasının 2008, 2009, 2010 yıllarında belirli oranlarla ihaleye çıkarılması yönündeki Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunun hazırladığı raporun oy çokluğu ile kabul etmişti. SGK Aydın İl Müdürlüğü"nün binayı satın almak için yaptığı yazılı talebin Başkan Ortekin tarafından Kasım ayı meclis toplantılarının gündemine alınmasının ardından; Başkan Ortekin ile meclis üyeleri arasında hararetli tartışmalar yaşandı.
SSK ve Bağ-Kur"un birleşmesinin ardından oluşan SGK Aydın İl Müdürlüğü"nün ciddi bir bina sıkıntısı çektiğine işaret eden Başkan Ortekin, kurumum yetkililerinin inşaatı durmuş halde olan yeni hizmet binasını satın almak için belediyeye yazılı bir müracaat yaptığını söyledi. Kurumun bu konuda belediye meclisinden satılıp satılmayacağı ve satılacaksa hangi koşullarda talep edildiği yönünde bir bilgi talebi olduğunu belirten Ortekin, “Bu konuya tek başıma karar veremeyeceğim için konuyu meclise getirmeyi uygun gördüm. Aydın Belediyesi olarak ilimizde faaliyet gösteren kamu kuruluşlarının bina sıkıntısını çözmek için yer temin etmek gibi bir görevimizde var. Kurumlarımızın prestijli binalarda hizmet vermesini desteklemeliyiz. Bilindiği gibi şuan şehrin ana arterinde bulunan bir alışveriş merkezinin boşaltılması devam ediyor. Bu işlem tamamlandığında burayı değerlendirip yeni bir hizmet binasını çok daha ucuz bir maliyetle yapabiliriz. Yapılan revizyon nedeniyle zaten binaya ikinci kattan girebileceğiz. Hazırlanan raporlar çeşitli nedenlerde binanın yüzde 50 kapalı alan kapasitesini kullanamayacağımızı gösteriyor. Binanın tamamlanması için 10 milyon YTL"ye ihtiyaç var. Bence bu parayla 1,5 yıl gibi kısa bir sürede çok daha uygun şartlarda ve daha ekonomik bir hizmet binasını belediyemize kazandırabiliriz” dedi.
Aydın Belediyesi meclis üyelerinin bu konudaki şikayetlerini zaman zaman ilettiğini hatırlatan AK Parti"li meclis üyesi Mustafa Ancın da, “Aydın Belediye Sarayı için önceki yönetim zamanında proje yarışmalarının düzenlendiğini biliyoruz. Ancak yarışmayı kazanan ve dereceye giren projeler yerine yöneticiler tarafından ilk hazırlanan projenin uygulanmasına devam edildiği için bugün sıkıntılar yaşıyoruz. Bende Aydın Belediyesine daha uygun şartlarda yeni bir hizmet binası kazandırılabileceğini düşünüyorum. Ancak, söz konusu bu satış gerçekleşirse, SGK İl Müdürlüğü binanın bedelini borcumuzdan mı mahsup edecek? Bunu bilmeye hakkımızın olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.
Aydın Belediye Sarayı"nın sürekli ve olarak farklı şekillerde gündeme getirilmesinden rahatsızlık duyduğunu açıklayan AK Parti Grup Başkanı Şevket Kaya ise, mevcut başkanının görev süresinin sonuna gelmişken böyle önemli bir konu hakkında karar verilmesinin doğru olmadığını savundu. Başkan Ortekin"nden bu konunun yerel seçimlerin ardına ertelenmesini isteyen Kaya, şunları söyledi: “Daha önce bu binaya Bağ-Kur ve bir özel hastane talip olmuştu. Ama biz mecliste bazı meclis üyelerinin itirazlarına rağmen tamamlanamamış olan binanın yüzde 10"unun 2008 yılında ihaleye çıkarılması kararını aldık. Bu proje, doğru proje idi. O meydanı kazanmak adına bir okulun taşınması için çalışmalar başlatıldı. Durum böyle olunca belediye sarayı ve önünde geniş bir alan kazanılmasının önünü açılmış oldu. Şimdi de yeniden böyle bir teklifle bize geliyorsunuz. Size böyle bir talep geldiğinde daha birkaç a önce almış olduğumuz kararı hatırlatarak, teklifi geri çevirebilirdiniz. Ama bu konu Ağustos oturumunda görüşüldüğünde olduğu gibi, ben hala aynı düşüncemi sürdürüyorum. Bırakın ileriye dönük boyutları olan bu projeyle ilgili olarak kararı yeni göreve başlayacak başkan versin”
Yapılan konuşmalarının ardından SGK İl Müdürlüğü"nün Aydın Belediye Sarayını satın almak için yaptığı yazılı başvurunun komisyonlarca değerlendirilmesine ve konunun bir sonraki oturumda görüşülmesine oy birliği ile karar verildi.