Aydın gündemini uzun süredir meşgul eden ve tartışmalara neden olan Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) yeni hizmet binasının yeri konusunda son noktayı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koydu.

ERDEM'İN RAPORU ONAY ALDI

Bu konuda AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem’in hazırladığı raporu inceleyen Bakanlık, imar planında ticari alan olarak görünen Vakıflar'a ait araziyi, imar değişikliği yaparak kamu alanına çevirdi.

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, bu alana yapılacak olan SGK yeni hizmet binasının 2013'te hizmete gireceğini açıkladı.

ÇERÇİOĞLU KARŞI ÇIKTI

Aydın merkez Atatürk Bulvarı üzerindeki Vakıflar'a ait arazi üzerinde inşa edilmek istenen yeni hizmet binasına trafik yoğunluğu ve su baskını olabileceği düşüncesiyle karşı çıkan Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, kararın kent halkının beklentilerini karşılamadığı görüşünde ısrar etti.

RAPORDA NELER YER ALDI?

Aydın’da yetersiz kaldığı için yenisinin yapılması gündemde olan SGK il binası için AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Atatürk Bulvarı üzerindeki alanın SGK hizmet binası için uygun olduğu yönünde hazırladığı raporu Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'a sundu. Raporda Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün ticari alan olarak işaretlenen arazisinin uygun olduğu ifade edildi. Başkan Çerçioğlu'nun, bu alana SGK binası yapılırsa kent trafiğinin zorlanacağı görüşüne karşı, "Arsaya yapılacak SGK binasına günde en fazla 500-600 kişinin geleceği, bu sayının ilçelere açılacak SGK hizmet binalarının devreye girmesi ile daha da azalacağı ve herhangi bir trafik yoğunluğuna neden olmayacağı" belirtildi.

ERDEM: 2013'TE SGK BİNaSI HİZMETTE OLACAK

Bakanlığın konu hakkındaki kararını vermesinin ardından AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, SGK'nın yeni hizmet binası konusunda tüm engellerin aşıldığını, 3 ay sonra yeni binanın temelinin atılarak, 2013 yılında hizmete açılacağını müjdeledi. Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait imarda ticari alan olan arazinin SGK'ya takas yoluyla verileceğini açıklayan Erdem, arazinin Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz gün imar değişikliği yapılarak, kamu alanı olarak değiştirildiğini söyledi.

Erdem, "Sayın Çerçioğlu'nun SGK binasının bu alana yapılması konusunda bazı endişeleri vardı. Bu konuyu Çevre ve Şehircilik bakanımıza da aktarmıştı. Sayın başkanımızın iki konuda endişesi vardı. Bunlardan birincisi aynı güzergahta bulunan Kadın Doğum Hastanesi'ni yağışlardan dolayı su bastığı için aynı akıbetin SGK binasına da olacağı, diğeri ise trafik yoğunluğu olması. Bu gelişmeler üzerine ben de sayın bakanımıza, görüşlerimi beyan ettim ve bunların aşılabileceğini söyledim. Sayın bakanımız da sorunların nasıl aşılacağı konusunda benden görüşlerimi alarak, imar değişikliğinin yapılmasına karar verdi" diye konuştu.

ÇERÇİOĞLU: KARŞIYIZ

SGK Aydın İl binasının yeni bir yere yapılması görüşünde ısrar eden Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da, "İzmir-Denizli Karayolu üzerine kadın doğum hastanesi yapılıyor. Şimdi de SGK İl binası yapılmak isteniyor. Biz Aydın Belediyesi olarak buna karşıyız. Aydın'da herkes buna karşı. Kentte yeni bir kamu binası yapılacaksa kentin merkezinde olmamalı. SGK, Aydın'da 800 bin kişiye hizmet veriyor. Günde 3 bin kişinin girdiği kamu binası. Siz getireceksiniz bunu, kentin trafiğinin en işlek noktasına koyacaksınız. Yağmur ve sel olduğunda eksi bir, iki kotlarını yağmur suyu basacak. Aydın'a yapılan bu haksızlığı önlemek için mücadele edeceğim” şeklinde konuştu.

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png