SGK İl Müdürü Kaşif Kılınç’ı ziyaret ederek mekan sorunun çözümü ile ilgili çalıştıklarını belirten AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, kurumun takas yöntemi ile Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne ait Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi karşısında yer alan 8 bin 364 metre kare alana taşınacağını belirtti.
Aydın’da 1958 yılında hastane olarak inşa edilen daha sonra Sosyal Sigortalar kurumuna hizmet binası olarak tahsis edilen 54 yıllık bina, Bağ-Kur ve Sosyal Sigortalar Kurumunun SGK çatısı altında birleşmesi sonrası ihtiyaçlara cevap veremez duruma geldi. Mevcut binanın çalışma koşullarını zorlaştırdığı gibi hizmet alan vatandaşı da zor durumda bıraktığını, daha iyi bir hizmet için bir an önce sorunun çözümünü beklediklerini belirten SGK Aydın İl Müdürü Kaşif Kılıç, “Kurumların birleşmesinin ardından 200 personel ile aynı bina içerisinde görev yapmaya başladık. Çalışan arkadaşlarımız dar bir alanda vatandaşlarımıza hizmet vermeye çalışıyorlar. Kurumumuzda bir müfettiş odası bile yok. Ben Aydın’a atanmadan önce yeni hizmet binası için yer arayışları vardı. Şuan gelinen nokta, Kadın Doğum Hastanesi’nin karşısında bulunan Vakıflar Bölge Müdürlüğüne ait arsanın iki kurum arasında takasına kaldı. En kısa zamanda bu takas gerçekleşecek. Ancak bir diğer pürüz ise Vakıflar Bölge Müdürlüğüne ait 8 bin 364 metrekarelik alan imar planında ticari alan olarak görünüyor. Bunun için de Aydın Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu ile görüşme yaptık. Takasın gerçekleşmesinin ardından ticari alan olan arsa kamu alanı olarak değişiklik yapılacak. Tüm bu işlemlerin ardından yeni hizmet binamızın temelini atıp, 2012 yılı sonuna kadar binamızı tamamlayıp hizmete açacağız. Yeni binanın tamamlanması ile hem vatandaşlarımız rahatlayacak, hem de çalışanlarımız daha iyi hizmet verme imkanı bulacaklar” diye konuştu.
10 TON EVRAK İMHA EDİLECEK
Yer sıkışıklığı yüzünden süresi geçen 10 ton evrakın imha edileceğini de belirten SGK Aydın İl Müdürü Kılıç, “Mevcut binamız dahil olmak üzere 3 ayrı noktada arşiv için depolarımız buluyor. Özellikle mevcut binamızın bordum katındaki arşivimiz tamamen doldu. Kendimizi yer açabilmek için süresi geçen 10 ton evrakı ayırdık ve imhasını yapacağız” dedi.
DİDİM VE BOZDOĞAN SGK’YA KAVUŞACAK
Yeni hizmet binasının yapılacağı alanda incelemelerde bulunan AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, hükümet olarak vatandaşa daha iyi ve daha güzel ortamlarda hizmet vermeye çalıştıklarını belirterek Aydın’ın vizyon ve misyon olarak büyükşehire hazırlanması gerektiğini söyledi. Bu manada mevcut SGK binasının bir an önce yenilenmesi gerektiğini ifade eden Erdem, SGK’ya yeni bina kazandırılmasının ardından ilçelerde merkez müdürlükleri açılacak. Nazilli, Söke, Çine, Germencik ve Kuşadası ilçelerimizde SGK merkez müdürlüklerimiz var. 2012 yılı yatırım programı içerisine alınan Didim ve Bozdoğan ilçelerimizde de SGK merkez müdürlüklerimiz açılacak. Kuyucak ve İncirliova ilçelerimizde de arsa arayışlarımız sürüyor. Amacımız, vatandaşımıza daha iyi hizmet vermek” dedi.