Aydın’da birçok ailenin geçim kaynağı olan kestane ilin yüksek kesimlerinde üretiliyor. Yıllık 19 bin 782 tonluk kestane üretimi gerçekleşen Aydın’da ağırlıklı olarak Sultanhisar, Köşk ve Nazilli ilçelerinde üretim yapılıyor.

Aydın genelinde 67 bin 253 dekar alanda üretimi yapılan kestanenin hasadı, Ekim ayı itibariyle başladı. Kestanenin 2014 yılının ilk hasadı Aydın merkez Eğrikavak köyünde yapıldı. Türkiye’deki kestane üretiminin yaklaşık yüzde 35’lik kısmının karşılandığı Aydın’da sezonun ilk kestanesi sembolik olarak kilosu 10 TL’den Aydın Ticaret Borsası’na teslim edildi.

Sezonun ilk kestanesini satan üretici Sabahattin Metin, bu sezon ürün rekoltesi ve kalitesinin çok iyi olduğunu söyledi. Kestanenin ağaçta beklemediği için üreticiye zora soktuğunu ifade eden Metin, tek temennilerinin fiyatların iyi olması olduğunu belirtti.

Sezonun ilk kestanesini kabul etmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı Bahri Erdel ise, kestane üreticilerine hayırlı bir sezon dileyerek “Kestane ile ilgili yaptığımız tüm çalışmalar, güzel Aydınımızın daha da tanınması yolunda alınan bir karardır. Kestanenin coğrafi işaretini de almış bulunuyoruz. Bugün aldığımız kestane ilk tescilli ürünümüz oldu” dedi.

Sosyal medyada bu konuyla ilgili düşüncelerinizi #aydınbunukonuşuyor etiketiyle paylaşın, yayınlayalım! 

facebook.png twitter.png

habericiuygulamalar.jpg