EKODOSD üyesi doğa severler Sezonun ilk yürüyüşü için, Batı Menteşe Dağları"nın uzantısı olan Madran Dağı"ndaki Kırksakallar Köyü"ne gitti. EKODOSD üyelerinin yürüyüşü Kırksakallar Köyü"nün otantik evlerinin içinden başladı. Yaban hayatının yoğun olduğu bakir coğrafyanın içinde, sincapları, baykuşları, keklikleri, dikenli kaya kelerlerini izleyerek zirveye doğru tırmanan doğa severler, harika manzaraların olduğu parkurda, keçi çobanlarının taş evlerini ve ağıllarını inceledi. Farklı açılardan bakıldığında birçok hayvan figürlerine benzeyen dev kayalarda fotoğraflar çeken doğa severler, yazdan kalma bir günde yaptığımız yürüyüşte bölgeye özgü birçok bitkileri inceleme fırsatımız buldu.
Uzunca bir yürüyüşten sonra,Türkiye"nin belki de en enteresan antik yerleşimi olan Gerga"nın sınırları içine ulaşan doğa severler, Roma Dönemi"nde önemini yitirerek Gergakome adıyla bir köy durumuna dönüşen Gerga bölgesinde bulunan birçok kayanın üzerine kazınan devasa boyutlardaki birçok yazı ve işaretleri inceledi.
EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, sezonun ilk yürüyüşünün Alabayır köyünde sona erdiğini belirterek, “Ege Bölgesi"ndeki doğal ve tarihi yerlerin tanıtımı için kış sezonu boyunda gerçekleştirdiğimiz doğa yürüyüşlerine başladık. Yürüyüşlere derneğimiz üyesi olmayan doğa severlerde katılabilir” dedi.