Süper Lig'de sezonun ilk derbisinde Galatasaray ile Beşiktaş yarın Mecidiyeköy'de karşı karşıya gelecek.
Ali Sami Yen Stadı'nda saat 21.00'de başlayacak dev maçta, kariyerinde ilk kez derbi yönetecek Bülent Yıldırım görev yapacak. Bülent Yıldırım'ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ile Alper Ulusoy yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Süleyman Abay.

Derbi maçta hakem gözlemciliğini Erol Ersoy, Futbol Federasyonu temsilciliklerini ise Doğan Ertuğrul ile Hakkı Köklükaya yapacak.

Ezeli rakipler, derbi maç hazırlıklarını bugün yapacakları antrenmanlarla tamamlayacak. Derbi için hafta içinde satışa çıkarılan biletlerin tamamı tükenmişti.

GALATASARAY SERİ, BEŞİKTAŞ ZİRVEDEN KOPMAMAK PEŞİNDE

Derbi maça her iki takım da galibiyet parolasıyla çıkacak. Süper Lig'de bu sezon ilk 4 maçını da kazanan Galatasaray, derbide ev sahibi takım avantajını iyi kullanarak, galibiyet serisini sürdürmeyi amaçlıyor.

Galatasaray, 12 puan ve gol averajıyla Fenerbahçe'nin üstünde liderlik koltuğunda otururken, aynı zamanda attığı 13 golle de ligin en golcü takımı unvanının sahibi.

İlk 4 maçında sadece bir kez galip gelen, 3 maçta berabere kalan geçen sezonun çifte kupalı şampiyonu Beşiktaş ise 6 puan ve gol averajıyla 8. sırada yer alıyor. Siyah - beyazlılar, son 11 maçta 10 kez yenildikleri Ali Sami Yen Stadı'ndan bu kez galip ayrılarak, zirve yarışından kopmamak istiyor.

İlk 4 maçta sadece 3 gol atabilen, buna karşın kalesinde tek gol gören ve Gençlerbirliği ile birlikte ligin en az gol yiyen takımı durumundaki Beşiktaş, kötü gidişatına derbide son vermeyi planlıyor.

SAKATLAR VE MİLLİ TAKIM YORGUNLARI CAN SIKIYOR

Sezonun ilk lig derbisi öncesi her iki takım da sakat ve milli takımlardan yorgun dönen futbolcuları açısından sıkıntılı bir dönem geçiriyor.

Sarı - kırmızılı ekipte sakatlığı bulunan Gökhan Zan, eski takımı Beşiktaş'a karşı yarınki maçta forma giyemeyecek. Galatasaray'da ayrıca, Ayhan ve Aydın'ın da sakatlıkları bulunuyor. Emre Güngör ise sakatlık sonrası son idmanda takımla birlikte çalıştı.

Galatasaray'da, Brezilya Milli Takımı kampından yorgun dönen Eleno'nun, derbide sonradan oyuna girmesi bekleniyor.

Beşiktaş'ta ise sakatlıktan yeni kurtulan Yusuf, İbrahim Toraman, Bobo ve Mert Nobre takımla birlikte sadece dünkü antrenmana katılabildi. Batuhan, sakatlık sonrası takımla birlikte çalışmalara henüz başlayamadı. Şili Milli Takımı kampından bu akşam dönecek olan Tello'nun, Elano gibi oyuna sonradan dahil olması bekleniyor.

Her derbide sürpriz oyuncu tercihleriyle dikkati çeken teknik direktör Mustafa Denizli'nin, ilk 4 maçta kaleyi koruyan Hakan ile sakatlığı geçen Rüştü arasında tercih yapması, yeni transfer Tabata'ya ilk 11'de şans vermesi bekleniyor.

TAKIMLARIN MUHTEMEL 11'LERİ

2009 -2010 sezonunun ilk derbisinde karşı karşıya gelecek olan Galatasaray ile Beşiktaş'ın yarınki maça şu muhtemel 11'lerle çıkması bekleniyor;

Galatasaray: Franco, Sabri, Servet, Emre Aşık, Hakan, Keita, Mustafa, Mehmet Topal, Kewell, Arda, Milan Baros.

Beşiktaş: Hakan, Ekrem, Sivok, Ferrari, İbrahim Üzülmez, Holosko, Ernst, Fink, Serdar Özkan, Tabata, Nihat.

Yenişafak