Kuşadası Ticaret Odası tarafından gerçekleştirilen komite toplantılarında turizm sezonu masaya yatırıldı. Ticaret Odası Meclis Salonu"nda gerçekleşen toplantıya başta otelciler ve turistik çarşılar olmak üzere tüm komiteler katıldı.
Komite toplantısında ilk olarak otelciler komitesinin sorunları görüşüldü. Sezonun kısa olmasının büyük handikap yarattığı belirtilen raporda, “Her geçen yıl sezonun süresi daha da kısalıyor. Ayrıca, Kuşadası"nın çevre düzeni konusunda ciddi eksikleri var. Kuşadası"na gelen turistlerin en büyük yakınması Kuşadası"ndaki çevre düzenlemelerinin yetersiz olması. Ayrıca, hem turizmin 12 aya yayılması hem de Kuşadası"nın etkin tanıtımı için ciddi çalışmalar yapılmalı” denildi.
Otelcilerin ardından sıkıntılarını anlatan çarşı esnafı temsilcileri ise esnafın en büyük darbeyi tekstil ürünlerinin satıldığı Çarşamba Pazarı"ndan yediğine dikkat çekti. Çarşamba günleri kurulan tekstil pazarının belediye tarafından mutlaka kaldırılması gerektiğini vurgulayan çarşı esnafı komitesinin temsilcileri, “Tekstil ürünlerinin satıldığı bu Pazar yeri devasa boyutlara
ulaştı. Ayrıca, tekstil dahil ne ararsanız satılıyor. Pazarda bir tek altın satılmıyor. Bu gidişle yakında sarrafların da pazarda tezgah açmasına şaşırmamak gerekiyor. Bu Pazar yerinin dünyada bir örneği yok ve bir an once kapatılmalı” dediler.
Bu arada, komite üyeleriyle yapılan toplantıda sorunları dinleyen Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, komite üyelerine turist gemilerinde dağıtılan Türkiye aleyhtarı çirkin bildiriler hakkında bilgi verdi. Üyelerin sorunlarının çözümü için komite toplantılarının büyük önem taşıdığını belirten Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, “Ticaret Odası olarak son derece şeffaf ve katılımcı bir yönetim anlayışı ortaya koyuyoruz. Sorunların tespiti ve çözümünde üyelerimizin görüşleri bizim için büyük önem taşıyor“ dedi.