Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Karabaş Mahallesi Leyla Atakan Caddesi"nde bir sigorta şirketinden plazma televizyonu çalındığı iddiası üzerine yakındaki bir bankanın güvenlik kamerası görüntülerini inceledi.

Polis ekipleri, görüntülerden, 1"i kadın 3 kişinin cip ile iş yerinin önüne geldiğini, birinin gözcülük yaptığı sırada diğer 2 kişinin kapıyı zorlayarak girdikleri iş yerinden çaldıkları plazma televizyonu cipe yüklediklerini, ardından da hızla olay yerinden uzaklaştıklarını tespit etti.

Zanlıların kimliklerinin Eyüp Balcı ile R.Z. ve M.K. olduğunu, bu kişilerin hırsızlığın ardından İstanbul yönüne kaçtıklarını belirleyen polis ekipleri, İstanbul polisiyle temasa geçti. Yapılan araştırmada, zanlıların Kocaeli"ndeki hırsızlığın ardından, İstanbul"da D-100 kara yolu kenarında mutfak dekorasyon ürünleri satan bir mağazadan da LCD televizyon çaldıkları belirlendi.

İstanbul"da oturdukları evlerin adresleri tespit edilen 3 kişi, düzenlenen operasyonla yakalanarak Kocaeli"ne getirildi.

Sezin Erbil Yazgan, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne davet edilerek ifadesine başvuruldu, ardından aracın anahtarı kendisine teslim edildi.