CHP, Genel Sekreter Süheyl Batum"un “Sazan Aksu” yakıştırması yaptığı sanatçı Sezen Aksu"yu da, 18 Aralık"ta yapılacak kurultaya davet etti. Davetliler arasında eski Cumhurbaşkanları Süleyman Demirel ve Ahmet Necdet Sezer"in yanı sıra Başbakan Erdoğan da yer alacak.

CHP yönetimi, bugüne kadar partiye mesafeli duran birçok aydın, sanatçı ve yazarı da kurultaya davet etti. Bu isimler arasında, Genel Sekreter Süheyl Batum"un Anayasa referandumu sürecinde oyunun “Evet” olacağını açıklamasının ardından “Sazan” yakıştırması yaptığı Sezen Aksu da yer aldı.
Aksu"ya yapılan davetin bir anlamda “CHP"nin özrü” niteliği taşıdığı belirtilirken, Genel Başkan"ın “Biz kendimizi anlatamadık” dediği Aksu"nun ise davete katılıp katılmayacağı merak konusu oldu. CHP kurultayına davet edilenler arasında Yaşar Kemal, Orhan Pamuk, Ara Güler, Barış Pirhasan, Derviş Zaim, Fikret Otyam, Ali Poyrazoğlu, Moğollar, Fazıl Say, Sabahat Akkiraz ile Emre Saltık da bulunuyor.

ECEVİT MAVİSİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Hurşit Güneş"in başkanlığında devam eden kurultay çalışmalar kapsamında 13 bin kişilik Arena Kapalı Spor Salonu “Gelin gibi” süslenecek. Kılıçdaroğlu"nun yakından ilgilendiği çalışmalar kapsamında, spor salonunda kırmızı-beyaz renklerinin dışında “Ecevit mavisi” olarak bilinen mavi renk de kullanılacak. Atatürk"ün, İsmet İnönü"nün yanı sıra Bülent Ecevit"in de söz ve resimlerinin asılacağı kurultay salonunda “Artık yeter, korkma ayağa kalk”, “Halkın iktidarını kuracağız” gibi afişler de yer alacak.

DİNİ AÇILIM
CHP Kurultayı"na Süleyman Demirel, Ahmet Necdet Sezer, Rauf Denktaş ve Mehmet Ali Talat ile birlikte aralarında Başbakan Tayyip Erdoğan"ın da bulunduğu tüm siyasi partilerin genel başkanlarına davetiyeler gönderildi.

Kurultayda “Dini ve azınlık temsilcileri” açısından da bir ilk yaşanacak. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ile Fener Rum Patriği Bartholomeos, Ermeni Patrik Vekili Aram Ateşyan, Hahambaşı İshak Haleva, Süryani Metropolitleri de davet edildi. Brüksel Temsilciliği aracılığıyla da Avrupa"daki sosyal demokrat parti lider ve milletvekillerine de davetiye iletildi.

GAZETEPORT