Şimdiye kadar sadece 4 uzun metrajlı film çekmesine rağmen ismi ustalarla birlikte anılan yetenekli Fransız yönetmen Dominik Moll, kendine has bir gerilim atmosferiyle örülü filmlerine bir yenisini daha ekledi. İngiliz yazar Matthew Lewis'in 1976 tarihli Gotik edebiyatın başucu eserlerinden The Monk'tan uyarlanan Şeytanın Yüzü (Le Moine), eleştirmenlerin favorisi olamasa da atmosfer hikayesi anlatmada izleyenleri memnun etmesiyle övgü topluyor.
18. yüzyıl İspanya'sında doğduktan sonra manastıra bırakılan ve Katolik Keşişler tarafından büyütülen Ambrosio, içindeki muazzam inanç ve tanrıya olan sadakatiyle yavaş yavaş saygın bir rahip olur. Kendisini tanrının sevgili bir kulu sayan ve inancıyla her türlü kötülüğün üstesinden gelebileceğini sanan Ambrosio için şeytanın da planları vardır. Genç rahip, gizemli ve sırlarla dolu bir yol ayrımında kendisini derin bir açmazda buluverir...
Tıpkı Gülün Adı gibi karanlık bir Ortaçağ arka planında ilerleyen filmin başrolünde Ambrosio rolünde Vincent Cassel bulunurken ona Déborah François, Joséphine Japy ve Catherine Mouchet eşlik ediyor. Hem felsefi hem de ahlaksal önermelerle yüklü film, Moll'un anlatı yetkinliğinin de artısıyla keyifli bir seyirliğe dönüşüyor. Patrick Blossier'nin muhteşeme yakın görüntü işçiliği ve María Clara Notari'nin titiz sanat tasarımıyla da Şeytanın Yüzü'nde seyirciyi iyi bir oyunculuk, akıcı bir hikâye ve sağlam bir gotik atmosfer bekliyor.