Sahte belgelerle bankalardan kredi aldığı için yattığı cezaevinden üniversiteyi kazanıp kendisini açık cezaevine naklettiren daha sonra da kaçan Tayfun D.'nin müthiş planını polis ortaya çıkardı. Firar ettikten bir yıl sonra hazırladığı sahte rapor ile kendisini cinayet sonucu öldürülmüş gibi göstererek peşindeki polisten ve mahkeme aramalarından kurtulmaya çalışan Tayfun D. polis tarafından yakalandı. Zanlının hazırladığı kendisine ait sahte ölüm raporunu, sözde bir akrabasıymış gibi adliyeye götürüp işleme koydurduğu öğrenildi.

Şoförlük yapan M.Ö., Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı'na başvurarak, haberi olmadığı halde bir bankadan kendisi adına 15 bin lira kredi çekildiğini bildirdi. Savcılığın talimatı üzerine harekete geçen Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, kredinin çekildiği kamera kayıtlarını inceledi. Bir yandan sabıkalılar albümünde benzer şekilde dolandırıcılık yapan kişilerin fotoğrafları çıkarıldı. Bu fotoğraflar ile bankanın güvenlik kamera kayıtları karşılaştırıldı. Karşılaştırma sırasında, kredi başvurusuna gelen kişinin benzer dolandırıcılıktan sabıkası bulunun Tayfun D. olduğu tespit edildi.

ZANLI ÖNCE ÖLÜ ÇIKTI

Ancak polis resmi kayıtlarını incelediğinde Tayfun D.'nin öldürüldüğünü gördü. Tayfun D.'nin bir dolandırıcılık suçundan girdiği cezaevinde 4 yıl hapis yattıktan sonra üniversite kazandığı için açık cezaevine nakil edildiği ancak buradan 2011 yılının Ocak ayında firar ettiği öğrenildi. Resmi kayıtlara göre 12 Ocak 2012'de Tayfun D.'nin bir cinayet sonucu ölmüş olarak görüldüğü belirlendi. Polis, Tayfun D. hakkındaki 100'ü aşkın aramanın da bu ölüm haberiyle düştüğünü tespit etti.

SONRA ÖLÜM RAPORU SAHTE ÇIKTI

Polis ölümle ilgili hazırlanan evrakları geriye doğru incelediğinde Yusuf D.'nin ölmediğini ortaya çıkardı. Zanlının kendi hazırladığı sahte ölüm raporunu, sanki bir yakınıymış gibi adliyeye götürerek, mahkemeler tarafından hakkında çıkarılan yakalama kararları ve cezaevi firarisi olarak polis tarafından aramalarından kurtulduğu öğrenildi.

EVİNDE BİNİ AŞKIN KİMLİK FOTOKOPİSİ BULUNDU

Bu tespitler üzerine Yusuf D. polis tarafından her yerde aranmaya başlandı. Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından sahte kimlikle Yusuf D.'in Ataköy 9'uncu Kısım'da kiraladığı lüks daire tespit edildi. Ardından önceki gün sabaha karşı düzenlenen operasyonda, Yusuf D. yakalanarak gözaltına alındı. Evde yapılan aramalarda, binlerce farklı kişiye ait kimlik fotokopileri, 13 adet sahte kimlik, 90 bin lira para, çok sayıda sim kart ve cep telefonları, 4 dizüstü bilgisayar, sahte kimlik basmada kullandığı makineler ile çok sayıda sahte belge ele geçirildi. Tayfun D.'nin şoför M.Ö.'nun kimliğini kullanarak bir bankadan 15 bin lira çektiği dönemde de firarda olduğu öğrenildi.

ÇOK İYİ PHOTOSHOP KULLANIYORMUŞ

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilerek sorgulaması yapılan Yusuf D.'in hazırladığı kimlikler de polisi şaşırttı. Yusuf D.'in başkalarına ait kimlikteki fotoğraflara kendi resminden Photoshop programıyla aldığı gözler, burun ve ağzın bulunduğu bölümü monte ederek yeni fotoğraflar elde ettiği ve bunları sahte kimliklerde kullandığı öğrenildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Yusuf Demir, çıkarıldığı Bakırköy Adliyesi'nde mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.