Galatasaray'ın yeni stadı için yapılan ihalede, TOKİ ile Eren Talu arasında sözleşme imzalandı.

Eren Talu'dan yapılan yazılı açıklamada, TOKİ tarafından gerçekleştirilen ve kamuoyunda ''Seyrantepe ihalesi'' olarak bilinen, Ali Sami Yen Stadyumunun bulunduğu 34 bin 640 metre kare yüzölçümlü taşınmaz üzerinde kentsel sosyal altyapı alanları yapılması karşılığında, Seyrantepe arazisi üzerinde 52 bin seyirci kapasiteli, çok-amaçlı, çatısı açılır-kapanır tipte stadyum ve 4 bin 500 araçlık otoparktan oluşan spor kompleksinin yapımını kapsayan ihalede, TOKİ ile en yüksek teklifi veren Eren Talu-Alke konsorsiyumu arasında sözleşme imzalandığı bildirildi.

Sözleşme sürecinde 18 milyon YTL tutarındaki teminatı yatıran, idareye de 12 milyon YTL'lik nakit ödeme yapan Eren Talu, yaptığı değerlendirmede, sözleşmenin imzalanmış olmasından büyük mutluluk duyduğunu belirterek, ''TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'a teşekkür ederim. Kendisinin bize olan güveni ve desteği sayesinde süreç başarıyla tamamlandı. TOKİ'nin, bu projeden elde edeceği gelirle yine kamuoyuna yönelik çalışmalara imza atacağını bilmek başarımızı taçlandırıyor'' dedi.

Eren Talu, Galatasaray camiasıyla böyle bir haber paylaşabilmenin gurur verici olduğunu vurgularken, Başkan Özhan Canaydın'ın rahatsızlığına rağmen bu projede çok büyük emeği ve desteği olduğunu, kendisinin en kısa zamanda sağlığına kavuşmasını arzu ettiklerini belirtti. Talu, Canaydın'a verdiği sözü hatırlatarak, Başkanın Galatasaray stadını zamanında teslim alacağını kaydetti.

İNŞAATIN TAMAMLANMASI İÇİN 720 GÜNLÜK SÜRE VAR

Açıklamada, 27 Ağustos'ta verilen ilk tekliflerin ardından 31 Ağustos'ta Ankara'da yapılan ikinci oturumda TOKİ'ye 234 milyon 567 bin 890 YTL ile en yüksek payı ödemeyi teklif eden Eren Talu'nun, elde edilecek toplam gelir tutarını da 777 milyon 777 bin 777 YTL olarak öngördüğü, ardından yapılan görüşmeler sonucunda projede öngörülen gelirin üzerine çıkılması halinde TOKİ'ye ödenecek payın da yüzde sıfırdan yüzde 7'ye çekilmesinde anlaşma sağlandığı hatırlatıldı.

Seyrantepe arazisi üzerinde yapılacak ve Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından 49 yıllığına Galatasaray Spor Kulübüne devredilecek olan stadyumun inşaatının tamamlanması için 720 günlük süre bulunduğu belirtilen açıklamada, bu sürenin dolmasından 120 gün önce Ali Sami Yen Stadyumu (Mecidiyeköy) arazisi üzerinde yeni projenin inşaatına başlanabileceği aktarıldı.

Açıklamada, TOKİ'nin yer gösteriminin hemen ardından inşasına başlanacak olan stadın, 2009-2010 sezonunda Galatasaray'ın kullanımına sunulmasının öngörüldüğü kaydedildi.

(AA)