“Bir Arap şeyhi çıkmış Kaka"ya 243 milyon pound veriyor. Kriz varken bu saçmalık ve haksızlık. Üstelik para kulübün de değil.”

Vatan Gazetesi'nin haberine göre, BİRLEŞİK Arap Emirlikleri şeyhi Mansur Bin Zayid"in sahibi olduğu Manchester City"nin "Kakamania"sı sonuç aşamasına geldi. Sambacı için 243 milyon poundu gözden çıkartan İngiliz Kulübü bu tarihi teklif ile Kaka"yı Milan"dan koparmak üzere. 1 Eylül 2008"de kulübü "sadece" 200 milyon pounda satın alan ve birkaç saat içinde Real Madrid"den Robinho"yu 32.5 milyon pounda Manchester şehrine getiren Bin Zayid, futbol tarihinde kırılması çok zor bir transfer rekoruna imza atmakta kararlı.

CITY yetkilileri Kaka"nın bonservisi için Milano"da pazarlıkları sürdürürken, konuşulan rakamlar dudak uçuklatıyor. 108 milyon poundu sadece Brezilyalı yıldızın bonservisi için gözden çıkaran İngiliz ekibi Kaka"ya da aynı ücreti 5 yıl için öneriyor. Bonservis, 5 yıllık ücret, menajer payı ve masraflar ile birlikte toplam 243 milyon poundluk bir fatura ortaya çıkıyor. Bu o kadar büyük bir meblağ ki şimdiye kadar en pahalı futbolcu transferini 3"e katlıyor. Real Madrid 2001 yılında 68 milyon pound ödeyerek Zidane"ı Juventus"tan almış ve dünya transfer rekorunu kırmıştı.

HER GÜN 3 BİN İŞSİZ

ARSENAL"İN teknik patronu Arsene Wenger ise isyan bayrağını açtı. Ekonomi "master"ı bulunan ve genç yeteneklerle çalışmaya özen gösteren Fransız hoca, Manchester Kulübü yetkililerine ağır eleştirilerde bulundu. Wenger: “Bu haksız ve ahlâksız bir teklif. Bu para City kulübü tarafından ortaya çıkartılmış bir artı değer değildir. Abromovich Chelsea"ye geldiğinde aynı şeyleri yaşamıştık Ekonomik darboğaz içindeyken böyle "dünya dışı" bir teklif çok ahlâksızca bir davranış. İngiltere"de her gün 3 bin kişi işsiz kalıyor. Kulüpler darboğazda. Bizim de paramız var ama kalkıp 2 yılda bütün kulüp unsurlarını kenara koyarak parayı tek bir oyuncuya yatırmıyoruz. Ben Arshavin"den "bu ortamda 20 milyon pound etmez" diye vazgeçerken bu gerçekten çok haksız bir davranış. Biz sorumlu kişileriz. Büyük kulüp olmak kalıcılıktan geçiyor. Çok merak ediyorum birkaç yıl sonra bu kişiler nerelerde olacaklar.”

KİMSE O KADAR ETMEZ

KAKA"NIN Milan"daki takım arkadaşı olan efsane kaptan Paolo Maldini bile yaptığı açıklamada Fransız hocanın safına katılarak “Bırakın Kaka"yı böyle bir para hiç bir futbolcunun gerçek değerini yansıtmamaktadır” dedi. Olası transferden 28 milyon pound kazanacağı söylenen Kaka"nın menajeri Diego Kotscho ise farklı bir yaklaşım gösterirken “Para Kaka için ikinci planda, eşiyle huzurlu ve takımla başarılı olabilecek bir ortama gideceğine inanırsa bu transfer gerçekleşir” açıklamasını yaptı.

MİLLİYET