Zeytinburnu"nda kuzeniyle yolda yürürken kendisini polis olarak tanıtan bir kişi tarafından 6 gün önce kaçırıldığı öne sürülen ilköğretim öğrencisi 14 yaşındaki Seyda Uğurlu dün ortaya çıktı. Eve dönmek için bindiği taksicinin polise haber vermesiyle bulunduğu ortaya çıkan Uğurlu"nun çelişkili ifadeleri dikkat çekti. Uğurlu, Asayiş Şube Müdürlüğü"ndeki ifadesinde kaçtığını söylerken, götürüldüğü Çocuk Şube Müdürlüğü"nde bir evde alıkonulduğunu savundu. Polis, Uğurlu"nun ifadesi doğrultusunda S.A. ile kendisine yardım eden arkadaşını İçerenköy"de gözaltına aldı.
Asayiş Şube Müdürlüğü"nde ifadesi alınan Seyda, “Bir arkadaşımla birlikte gezmek maksadıyla kaçtım. Küçükbakkalköy"de metruk bir binada kaldık. Gezdik, dolaştık. Bu sabah bir börekçiye gittik. Yanımdaki arkadaş "Ben yarım saat sonra" gelirim diyerek ayrılınca, evimi, ailemi özledim ve bir taksiye binerek, şoföre durumu anlattım. Beni eve götürmesini istedim. Taksici polise haber verdi ve polis beni yol üzerinde aldı” dedi.
Polis, Uğurlu"nun ifadesi doğrultusunda “cinsel istismar” suçundan sabıkası olduğu öne sürülen S.A. ile kendisine yardım ettiği belirtilen arkadaşını İçerenköy"de gözaltına aldı.

"Macera olsun diye kaçırdım"
B.A.nın (18), ifadesinde Uğurlu"yu macera olsun kuru sıkı tabancayla kaçırdığını söylediği belirtildi. Küçükbakkalköy"de arkadaşı ile birlikte gözaltına alınan Barış A., ilk sorgusunda Uğurlu"yu kaçırdığını itiraf etti.