CHP lideri Kılıçdaroğlu, hükümetin referandumda "hayır" demek isteyenler üzerine baskı kurduğunu ileri sürdü ve “Bunu zamanında Hitler yapmıştı, Kenan Evren yapmıştı” dedi.

Referandum çalışmalarını yoğun bir tempoyla sürdüren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün Denizli, Isparta ve Burdur"da vatandaşlara hitap etti:

KORKUYORLAR: AKP referandum nedeniyle “hayır” kelimesini kullanmaktan bile çekiniyor. Bunlar bir ara her konuşmanın sonunda "hayırlara vesile olsun" derlerdi, şimdi dut yemiş bülbül gibiler. "Hayır"da hayır olduğunu bilmiyorlar mı? Düşünün mübarek ramazan ayındayız, "hayırlı ramazanlar" demekten korkuyorlar. Bunlar ne biçim siyasetçi, millete baskı kuruyorlar, diyorlar ki illa "evet diyeceksiniz", "demezseniz sizi bertaraf ederiz", bunu zamanında Hitler yapmıştı, Kenan Evren Paşa yapmıştı.

EFENDİ ADAMIM: Recep Bey Isparta"ya geldi ve dedi ki "Memur Kemal Efendi Isparta"ya da gelecek." Bizi aşağılayacak hor görecek, neymiş memur. Memur olmaktan onur duyarım” dedi. Ülkeye memur olarak 27.5 yıl hizmet etitğini ve hizmete devam edeceğini belirten Kılıçdaroğlu, “Ve Kemal Efendi demiş. Efendi olmak ne zamandan beri suç oldu? Sevgili Ispartalılar ben efendi adamım, doğru söylüyorum. Bize edep erkan öğrettiler. Recep bey, sana öğretmedilerse ben sana ne söyleyeyim. Sen bu ülkeyi yönetmiyorsun Recep Bey, uzaktan birileri bu ülkeyi yönetiyor. Sen aracısın. Artık taşeron Hükümete son.

NASIL ZENGİN OLDU?: (Başbakan Erdoğan"ın 28 Ekim 2002"de Burdur"da yaptığı konuşmayı hatırlatarak) Burdurlu kardeşlerime soruyorum, su satarak, mahalle aralarında limon satarak dolar milyarderi olan bir başbakan var mı dünyada? Bizim ülkemizde var, Recep Bey. Recep Bey geçen gün ağzını bozdu soy sop dedi. Gözünü sevdiğimin Recep"i, soyun ne olduğunu bilsen sana bir şey söyleyecektim ama söylemeyeceğim. Sen millete hizmet ederken vatandaşın soyuna, boyuna, rengine mi bakıyorsun?. Sen bu ülkeyi yönetmiyorsun Recep Bey, uzaktan birileri ülkeyi yönetiyor. Sen aracısın. Artık taşeron hükümete son.

MUSTAFA BALBAY"IN MEMLEKETİNDE

Kılıçdaroğlu, Ergenekon davasında tutuklu gazeteci Mustafa Balbay"ın memleketi Burdur"un Yeşilova İlçesi"ne de uğradı. Parti otobüsünün üzerinden ilçe meydanında toplanan yaklaşık 1000 kişiye hitap eden Kılıçdaroğlu, referandumda neden "hayır" denilmesi gerektiğini anlattı. Gazeteci Mustafa Balbay"ın haksız yere cezaevinde tutuklu kaldığı görüşünü savunan Kılıçdaroğlu, “Mustafa Balbay sizin hemşehriniz. Seviyorsunuz değil mi? Ona bir alkış. O bir gazeteci, o yürekli bir insan, o içeride. Haksız yere içeride. O kadar haksızlıklar ayyuka çıktı ki, hükümetin bakanları bile "el insaf o insanı içeride tutmayın" dediler. İşte yargının siyasallaşması budur. Eğer bu durum Türkiye"nin her tarafına yayılırsa işte o zaman büyük tehlikedir” dedi.

Vatan