Aydın"ın vizyon sahibi yöneticilere ihtiyacı olduğunu vurgulayan Kaya, “Bugüne kadar bilgi birikimimi sivil toplum örgütleri nezdinde Aydın için harcadım. Bundan sonra da daha iyi işlere imza atmak gayesiyle aday olmayı düşünüyorum” diye konuştu.
Eczacı Odası Başkanlığı süreciyle Aydın"ın yakından tanıdığı bir isim olan Şevket Kaya, 28 Mart yerel seçimlerinde de AKP"den belediye meclis üyeliğine seçilmişti.
Sivil toplum örgütleriyle 10 yıldır birlikte çalıştığını ve Aydın"ın meselelerine vakıf olduğunu söyleyen Şevket Kaya, “Ben değil, biz mantığının hakim olacağı; karar ve uygulamalarıyla şeffaf, maceradan uzak, yalan ve talan peşinde koşmayan yönetim anlayışıyla Aydın"ı yönetmeye talibim. Bu konuda birlikte çalışacağımız isimlerle görüşüyorum. Kentin önünü açacak projelere imza atmak, işsizlik ve daha pek çok köklü soruna çare olabilecek çalışmalarla Aydınlılara hizmet etmek istiyorum” dedi.
Parti içerisinde de aday olması kesin gözüyle değerlendirilen Şevket Kaya, “Bugüne kadar bilgi birikimimi sivil toplum örgütlerinde gerek Aydın Eczacı Odası'nda gerek AYTESKON'da ve 1 yıldır da Türk Eczacıları Birliği'nde değerlendirdim. Özellikle Türk Eczacıları Birliği'nde direkt hükümet görüşmelerinde yeralmam dolayısıyla iletişimlerim de güçlü oldu. Aydın Belediyesi açıkçası bu 5 yıllık süreçte ciddi anlamda enerjisini boşa harcamıştır. Daha iyi hizmetler yapılabilecekken gereksiz noktalara yapılan yatırımlarla Aydınlının geleceği maalesef çalındı. Bundan böyle yanlışların devam etmemesi için mücadele edecek, zamanı ve insan potansiyelini iyi değerlendirecek bir yönetim anlayışıyla, halkıyla barışık bir zihniyetin iş başına geçmesi gerekmektedir. Şaibelerden uzak, dedikodu yerine hizmet üreten, vatandaşıyla kol kola bir yönetim anlayışına ihtiyaç her gün daha çok belirmektedir. Bu konuda gelen talepleri göz ardı edemeyiz. Kararlılığımız ve duruşumuzla Aydın"ı vitrin bir kent haline getirebilecek ekiple Aydın Belediye Başkanlığı"nı yürütebileceğimi düşünüyorum” şeklinde konuştu.
Öte yandan Şevket Kaya"nın profesyonel bir ekiple de çalışmalara yoğunlaştığı, Aydın"ı masaya yatırdığı ve proje çalışmalarına hız verdiği de gelen bilgiler arasında.

Aydınpost Özel