AKP"nin belde belediye başkanlarıyla Ankara'daki Altınpark - ANFA Salonu'nda bir araya gelen partinin Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Bizim partimizin kısaltılmış adı AK Parti"dir, AKP değil. AKP diyenler, ne yazık ki demokratik noktadaki etik kurallara uymadan, siyasi etiği hiçe sayarak, bunu edep dışı söylemektedirler, bu kadar açık ve ağır söylüyorum,” diye konuştu.

MAYINLI ARAZİLER
Erdoğan, mayınlı arazilerin temizlenmesi konusunda muhalefetin eleştirilerine de sert yanıt verdi. Erdoğan şunları söyled:

Neymiş “Yabancılara peşkeş çekiliyormuş, Türkiye"nin en verimli toprakları yabancılara veriliyormuş” Bunlar vatana ihanet ettiğimizi söyleyecek kadar pervasızlaştılar. İşi öyle bir noktaya getirdiler ki, buradan petrol, maden kaçırılacağını söyleyecek kadar ileri gittiler.

MİLLETİN 1 KURUŞUNU ZİYAN ETMEDİK

Bunlar nasıl siyaset yapıyor. Sadece iftira at, iz kalır mantığıyla halkımı kandırmaya çalışıyorlar. Ben buradan halkıma sesleniyorum: Biz asla bilerek bugüne kadar sizin 1 kuruşunuzu zayi etmedik, bundan sonra da etmeyiz. AK Parti İktidarı"nda yaptıklarımız ortadadır, bundan sonra da yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Yaptıklarımızı eğitimde, tarımda gördünüz. Esnafa verdiğimiz kredide gördünüz.

SİYASETİN SEVİYESİ HİÇ BU KADAR DÜŞMEMİŞTİ

Siyaset ülkemizde bu kadar ucuzlatılmamış, Türkiye"de siyasetin seviyesi bu kadar aşağılara çekilmemiştir. TBBM kürsüsünü işgal edecek kadar işgalcilerin olduğu bir dönem olmadı. Meclis"in kürsüsünü işgal etmeye yönelecek kadar bunlar kavgacı ruha sahip. Yapacağınız bir şey varsa zaten sadece muhalefet yapıyorsunuz. Başka bir şey yapmıyorsunuz. Ne diye gelip kürsüyü işgal ediyorsun? Bunun benzeri var mı? Demokrasisi gelişmemiş ülkelerde gelip kürsüde yumruklaşanlar var. Ama dedim ya bunların zihinleri mayınlı, zihinleri.

Türkiye"yi kendi dönemlerindeki gibi güçsüz ve zayıf sanıyorlar. Yüzde 7 binlere varan faiz ödedi bu millet. Bu mayından daha mı beterdi o? Bir başka mayınlama da ekonomik mayınlamaydı? Böyle mayınladınız. Biz şimdi sizin borçlarınızı ödüyoruz. Böyle bir faizi 5 yıldır size yaşattık mı? Ama 3,5 yıllık iktidarlarında size bunu yaşattılar. Bu kadar beceriksiz bir iktidarı bu ülke yaşamadı. Enflasyon yüzde 30"u buldu.

İnşaat sektörünü canlı tutan bizim toplu konuttaki ataklarımızdır. Bunların dünyasında var mıydı böyle bir şey. MHP Genel Başkanı"na bağlıydı TOKİ. Kaç tane proje üretmiş? Şimdi kalkmış TOKİ"yi eleştiriyor. Yine 50 metrekarelik konutlar yapıyoruz. Sosyal devletsek elbette yapacağız.