Merkeze bağlı Muttalip Beldesi yakınlarında 8 Eylül 2007 tarihinde meydana gelen olayda 36 yaşındaki Sevim Güden"in cesedi boş arazideki bir çeşmenin yanında bulunmuştu.

Jandarma ekipleri, boğularak öldürüldüğü belirlenen Sevim Güden"in katil zanlısı olarak 37 yaşındaki evli 3 çocuk babası Turan Soytürk"ü yakalamıştı.

Cinayet suçlamasını kabul etmeyen Soytürk çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Eskişehir 1"inci Ağır Ceza Mahkemesi"nde tutuklu olarak yargılanan Turan Soytürk, olay günü Sevim Güden ile birlikte olduğunu belirtti. Sevim Güden"in hayat kadını olduğunu öne süren Turan Soytürk, cinayeti kendisinin işlemediğini iddia etti.

Öldürülen Sevim Güden ile olay gecesi çeşme başında cinsel ilişkiye girdiklerini anlatan Turan Soytürk şöyle konuştu: “O gece Sevim ile birlikte otomobilime binerek Muttalip Beldesi yakınlarındaki bir çeşmenin yanına gittik. Bizi bir araç takip ediyordu. Sevim"e kim olduklarını sordum. Araçtakileri tanıdığını ve tehdit edildiği için kendisine koruma tuttuğunu söyledi.

Ceşme başında Sevim"le cinsel ilişkiye girdim. Bu sırada bizi takip eden otomobil farları açık bir şekilde uzakta duruyordu. Sevişmemiz bittikten sonra Sevim bu otomobilin yanına doğru gitti. Ben de otomobilime binerek oradan ayrıldım. Sevim"i ben öldürmedim.” Mahkeme, Turan Soytürk"ü adam öldürmek suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırdı.