Dizilerin yeni bölümlerinde bu tür sahnelerdeki “ince ayar” dikkat çekti.

RTÜK tarafından verilen cezalar yapımcıları ve senaristleri pes ettirdi. Aşk-ı Memnu"da Bihter (Beren Saat) ve Behlül"ün (Kıvanç Tatlıtuğ) ateşli sevişme sahnesi yüzünden RTÜK tarafından uyarılması dizide önlemler alınmasına neden oldu. Dizinin fanatikleri yeni bölümlerde bu değişikliği hemen fark etti. Dizide yasak aşk yaşayan Bihter ve Behlül yakınlaşma sahnelerinde artık sadece burunlarını birbirine değdiriyor, boyunlarını okşuyor dudaktan masum buseler alıyor.

Yapımcılar tepkili

Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf"ın “Türk toplumuna zarar veren diziler için şifre uygulaması başlatacağız” sözlerine yapımcıların tepkisi sert oldu.

Faruk Turgut (Gold Film): Yasak halkta daha çok arzu uyandırır. İnsanlar şifre satın alıp, bu dizide ne var diye izler. Reytingler tavan yapar. Aile yapısını olumsuz etkilendiğini düşünen kanal değiştirsin.

Timur Savcı (Tims Production): Hepimiz Türkiye"de büyüdük, hepimizin bir otokontrolü var. Amblemler zaten konuluyor, yaş uyarısında bulunulması yeterli.
Mustafa Altıoklar (Altıoklar Film): Kendileri gibi düşünmeyeni yok etmeye çalışıyorlar. Yazıda Türk aile yapısıyla örtüşmemesi ifadesi geçiyor. 75 milyon nüfuslu Türkiye"de hangi aileyi standart alarak "İşte şu ailenin yapısına uymuyor"diyecek?

Erol Avcı (TMC): Prime time"daki dizilere aileler seyrediyor diye mümkün olduğunca otokontrol uyguluyorum. Dizide öpüşme olmayacak, sadece oturup kalkacaksınız deseler, ben dizi de yapmam zaten. Sinema filmi yaparım. Biz drama yapıyoruz. Dramanın içinde her şey olur.


Birol Güven (Mint Prodüksiyon): Bu dizilerde her hafta sevişme olmuyor ki. Aşk-ı Memnu da bile her hafta sevişme yok. Ne olacak peki? Bir hafta şifreli bir hafta şifresiz mi? Bu dizilere nasıl erotik kanal muamelesi yapılır anlamıyorum.

Abdullah Oğuz (ANS): Bundan sonraki adımda bir sansür kurulu oluşturup senaryoyu önceden okumak isterler herhalde. Bu iş o tarafa doğru gidiyor./vatan