Profesyonel bir şarkıcı olduğunu söyleyen oyuncu Ayça Varlıer kasımda bir albüm çıkarıyor. "Ama şarkıcılığım oyunculuğumun önüne geçmeyecek" diyen Varlıer ekliyor: Burası Türkiye! Sevişme sahnelerini ailem izleyebiliyorsa kabul ederim. Zaten bu sahneler iyi de çekilemiyor..

'Gümüş' dizisiyle tanınan, şimdi de 'Sonbahar' dizisinde oynayan Ayça Varlıer, kasım ayında bir albüm çıkaracağını açıkladı. Daha önce ünlü müzisyen Fahir Atakoğlu'nun solistliğini yapan Varlıer, 'Gümüş' dizisi sebebiyle yarım bıraktığı albüm çalışmalarına hız vermiş. Amerika'da uzun süre yaşadıktan sonra Türkiye'ye dönen güzel oyuncu, iyi bir proje olursa yurtdışına tekrar yerleşebileceğini söyledi. 'Burası Türkiye' diyerek sevişme sahnelerine sınır getiren Varlıer, 'Bu sahneler ailemin izleyeceği derecedeyse kabul edebilirim" diye konuştu.

11 EYLÜL ŞANS GETİRDİ
* Uzun süre ABD'de yaşadınız, oyunculuk eğitimi aldınız. Türkiye'ye nasıl döndünüz?
16 yaşında Amerika'ya gittim. Liseyi orada bitirdikten sonra müzikal-tiyatro sınavlarına girdim ve kazandım. Ardından Harward Üniversitesi'nin Moscow Art Theatre School ile birlikte açtığı master programına dahil oldum. İki sene Boston'da, beş ay da Moskova'da eğitimime devam ettim. Mezun olmama yakın 11 Eylül'de İkiz Kuleler yıkılmıştı. O olaydan sonra Green Card alamadım ve Türkiye'ye döndüm.

* Türkiye'ye döndükten sonra sizi kim, nasıl keşfetti?
Fahir Atakoğlu'nun solistliğini yaptım bir dönem. Aslında bu sektöre şarkıcılıkla girdim. Aynı zamanda ben profesyonel bir şarkıcıyım. Bir arkadaşım sayesinde de ajansa girdim ve orada Abdullah Oğuz'la tanıştım. İlk olarak 'Karım ve Annem' adlı dizide oynadım. Ardından Devlet Opera ve Balesi'nin sahneye koyduğu 'Batı Yakası'nın Hikayesi'nde Anitta'yı canlandırdım. O bitti, 'Gümüş' başladı derken, bugüne kadar geldik.

* Solistim dediniz. Albüm çıkarmayı düşündünüz mü?
Evet. Öyle bir çalışmamız vardı ama 'Gümüş'e başlayınca yarıda kalmıştı. Şimdi tekrar hayata geçirmek için kolları sıvadık. Mehmet Teoman'la bir bir albüm hazırlığı içindeyiz. Bu sürede aslında biraz daha büyüdüm. Aşk parçalarını daha güzel ifade edebilirim.

* Sizin için şarkıcılık mı yoksa oyunculuk mu öne geçer?
İkisi de... Televizyon daha popüler bir çevre kazandırıyor ama insanlar şarkıcılığımı bilmiyorlar. Ama ben bunu yapıyorum; sahneye çıkıyorum, konserler veriyorum. En son Turgut Reis Müzik Festivali'nde sahneye çıktım.

İYİ BİR ALBÜM OLSUN
* Şarkıcılığınız da bilinsin diye mi albüm yapıyorsunuz?
Evet bilinsin, bir kartvizitim olsun. Çok güzel olacağına inandığım için yapmak istiyorum. Şan eğitimi aldım. 15 senedir şarkıcılık yapıyorum.

* Yurtdışına gitmeyi tekrar düşünüyor musunuz?
Olabilir ama şu an burada mutluyum. Hayat ileride ne gösterir bilinmez. O kapı açılırsa bana, girerim. Önemli olan doğru proje!

* Yurtdışında oyunculuk yapmayı kendine basamak gören oyuncular da var...
Yurtdışı şart değil ki! Yer aldığın projelerle kendi basamağını kendin yaratırsın. Diyarbakır'a giderim, öyle bir iş yaparım ki, iyi bir basamak olur. Türkiye'de sinema çok gelişiyor. Sen burada işini yap ondan sonra yurtdışına açıl!

Sabah